Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTICANJE ČITANJA

Mališani ubirali knjige sa visećeg užeta

Bjelovar
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/5
21.05.2014.
u 15:01

U nesvakidašnjoj berbi je sudjelovalo preko 120 djece, a značajka je da su knjige dobili u trajno vlasništvo

Bjelovarski mališani dan su proveli u neobičnoj berbi, s obzirom da su sa visećih užeta razapetih između stabala u središnjem gradskom parku ubirali knjige. Naime, hvalevrijedan zabavni program za poticanje čitanja pod nazivom "Uberi priču" prerastao je u tradiciju, a koji je iznova organizirao Dječji odjel Narodne knjižnice Petar Preradović.

U "berbu" je došlo preko 120 djece, i to po jedan prvi razred iz svake bjelovarske osnovne škole, te  djeca starije grupe knjižnične Igraonice. Međutim uvertiru je predstavljao zanimljiv program u kojemu su priznate dječje književnice, Sanja Lovrenčić, Lidija Dujić i Marijana Jelić čitajući priče iz svojih knjiga, zaokupirale pažnju mališana, a koje je pak dodatno zabavila i animirala poznata klaunesa Nikolina Manojlović Vračar. Nakon čitanja je uslijedio grabež za knjigama okačenim na užetu, pri čemu je značajka da su djeca ubrane knjige dobila u trajno vlasništvo.

- Cilj programa je razvijanje pozitivnih osjećaja prema knjigama i čitanju, kao i poticaj djeci da se učlane u dječju knjižnicu, a sve sa svrhom stvaranja kulture čitanja u našoj zajednici – istaknula je knjižničarka Vjeruška Štivić.

>> Branje slikovnica u Parku Stara Trešnjevka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije