Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Majka Hrabrost

Malena Mila uskoro bi mogla kući, a kum Nino jedva čeka da je zagrli

petra grgošević trgo
Obiteljska arhiva
Autor
Sonja Hoffman
14.05.2011.
u 09:00

Djevojčica rođena sa samo 1030 grama sada je već 200 grama teža, ne prima lijekove i dobro napreduje, kazao je otac Miro

Priča Večernjeg lista o hrabroj majci Petri Grgošević-Trgo (34) koja je 2. svibnja, poslije 65 dana kome, u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici rodila zdravu djevojčicu Milu, a sama umrla dva dana poslije, rastužila je i nadahnula cijelu Hrvatsku.

>>Rodila nakon 65 dana kome: Mama je umrla da bi Mila živjela

Kako doznajemo od oca Mire Trge, malena Mila koja je na odjelu za neonatologiju u Vinogradskoj bolnici, dobro napreduje.

– Rođena je sa 1030, a prekjučer je imala 1230 grama – otkrio nam je otac i dodao da malena ne prima nikakve lijekove, dobro jede i pravi je mali borac.

Tragedija koja je snašla mladu majku Petru osim najuže obitelji jako je potresla i njezinu vjenčanu kumu Barbaru Grubišić Maksan koja sa suprugom Ninom živi u Pakoštanima.

– Znamo se cijeli život, ona mi je poput rođene sestre – rekla je Barbara koja ističe da je posve slomljena zbog Petrina odlaska.

– Imala sam težak život i Petra mi je bila sve. Ne znam kako ću dalje bez nje – objasnila je osjećaj praznine s kojim se suočila. Njezin suprug Nino Maksan također je volio Petru, a bit će i kum na krštenju malenoj Mili.

– Najteže mi je što živim daleko od Zagreba, pa ne mogu svaki dan biti uz Petrinu obitelj, ali oni znaju da sam tu bilo što da im zatreba – rekao je Maksan.

Osim Te-kvon-do kluba Jastreb koji će svoj ovogodišnji međunarodni turnir organizirati kako bi pomogli Mili i njezinoj obitelji, pomoć je ponudio i marketing dječje hrane Hipp. Oni će djevojčici, kada dođe kući, osigurati sve što treba za prehranu do šestog mjeseca života.

– Hrabrost mlade majke, ali i oca koji je ostao sam jako me dirnula – rekao je Ninoslav Šajatović iz Hippa, koji se nada da će Mila što prije kući.

Ključne riječi

Komentara 9

RE
retrovizor
09:07 14.05.2011.

ovaj ćlanak ne zaslužuje komentar,svaka riječ bi bila suvišna,osim slanja moralne podrške i želje da djevojčica odraste u zdravlju ,sreći i veselju

FI
Fieldhockey
09:14 14.05.2011.

S JEDNE STRANE DIVNA PRIČA, ALi MALO SEBIČNA Žena je mogla još živjeti i samo jedno dijete bi ostalo bez majke. Sada je dvoje djece bez majke, a suprug bez žene, bez novaca, a ljudi će mu pomagati prvih mjesec dana.

AL
alapača
17:37 14.05.2011.

meni nije jasno kakve veze s cijelim tim slucajem imaju apeli za pomoc obitelji male Mile, ni tko joj je obitelj koja će se o njoj skrbiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije