Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova prozivanja

Malčić: Sessina je reakcija na slučaj Matvejević sramotna

malcic
Arhiva VL
Autor
Ivanka Toma
29.07.2010.
u 19:10

Neprihvatljivo je da kleveta ostane kazneno djelo, pogotovu jer Sessa svoj stav potkrepljuje primjerom Matvejevića, kaže Malčić.

– Reakcija predsjednika Udruge hrvatskih sudaca Đure Sesse na skandal u vezi sa slučajem Predraga Matvejevića sramotna je i novi je skandal za pravosuđe – ustvrdio je pučki pravobranitelj Jurica Malčić koji je ogorčen Sessinim istupom. Predsjednik sudačke udruge, naime, braneći sudstvo prozvao je veleposlanike i druga tijela državne vlasti jer nisu zaustavili obmanu da Matvejević zbog uvjetne osude kojoj je još prije tri godine istekao rok kušnje ide u zatvor.

No pučki pravobranitelj Sessinu reakciju nije dobro doživio navodeći da je sudstvo u Matvejevićevu slučaju postupilo sramotno uvjetno ga osudivši za klevetu Mile Pešorde. – Imali su priliku ispraviti tu sramotnu osudu kada im je glavni državni odvjetnik podnio zahtjev za zaštitu zakonitosti, no odbili su ga – kaže Malčić i dodaje kako je posebno neprihvatljivo da se Sessa zauzima za to da kleveta ostane kazneno djelo i stav potkrepljuje Matvejevićevim slučajem.

Komentara 18

OB
-obrisani-
22:01 29.07.2010.

naravno bolesna boljševička stoka tipoa dan i u traženju provođenja zakona vidi ustaše,malčiću odlazi jer se zalažeš za kršenje zakona,jeli točno da siluješ koze po selima?,naravno upitnik na kraju da nebude utuživo,i navodno po potrebi

AN
Ana33
11:56 30.07.2010.

U Vrhovnom sudu RH sjede DVA poštena čovjeka! Ostali su BARABE...

OB
-obrisani-
21:58 29.07.2010.

malčiću hebo te matvejevič u ta čvaljava boljševička usta,kad čete više pokrepati i nestati sa lica zemlje te prestati zagađivati naš prostor,pogledaj se u ogledalo bolesni okote,proklet bio tuiđman i njegova pomirdba, S VAMA BOLJEVIČKA STOKO NEMA I NEČE BITI PO0MIRDBE,JEDVA ČEKAM PRIPETAVANJE,OVAJ PUT BEZ PARTIZANSKOG GENERALČINE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije