Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava na autocesti

Mala Amalija trebala se s obitelji seliti iz Rijeke u rodnu Slavoniju

prometna (1)
Ivica Galović/PIXSELL
07.09.2010.
u 18:30

Baš je Slavko držao do obiteljskih okupljanja i redovito dolazio s obitelji u Soljane i Vrbanju za blagdane i praznike, rekla je supruga Slavkova brata.

Cijela rodbina još je u velikom šoku! Vijest o tragediji nas je pogodila, jer smo svi jako bliski. Upravo je Slavko gotovo najviše držao baš do obiteljskih okupljanja, pa je tako koristio svaku priliku da sa ženom i djecom dođe u Soljane i susjednu Vrbanju, odakle je Anica. Redovito su tako dolazili za Božić, Uskrs, preko zimskih i ljetnih praznika... Po povratku u Rijeku uvijek su se javljali da su sretno stigli, a sada... – govori ožalošćeno Ljiljana Stjepanović, supruga Slavkova brata Petra.

Bili na bakinu sprovodu

Anica i Slavko Stjepanović sa svojih su četvero djece stradali u prometnoj nesreći na povratku kući u Rijeku iz Soljana, gdje su prošloga tjedna bili na pokopu Slavkove majke. U nesreći koja se, podsjetimo, dogodila u ponedjeljak na autocesti kod Slavonskog Broda, poginula je Amalija (11), dok je Viktorija (9) zadobila ozljede opasne po život. Njoj se zbog nagnječenja glave izlila krv u mozak. Petogodišnji Josip i 18-godišnja Sanja su stabilno, kao i majka Anica, kojoj su polomljena rebra, a otac Slavko, koji je upravljao Škodom Octavijom, u jako je lošem psihičkom stanju. Navodno je Slavko, kako su rekli policijski službenici, izgubio nadzor nad automobilom, a tek bi naknadno trebalo biti utvrđeno je li zaspao za upravljačem zbog tableta koje kao nekadašnji branitelj koristi u liječenju PTSP-a, a koje je vjerojatno popio i toga jutra.

Trebala u peti razred

Bračni je par prošle godine srušio kuću Aničinih roditelja u Vrbanji, selu koje je od Soljana udaljeno manje od 10 km. Na njenu su mjestu namjeravali sagraditi novu, u koju bi se doselili iz Rijeke.

U riječkoj OŠ "Kantrida" šokirani su i potreseni viješću da je njihova učenica, 11-godišnja Amalija Stjepanović, koja je u ponedjeljak trebala sjesti u školsku klupu svog petog razreda, poginula u nesreći.

I mlađa sestra, devetogodišnja Viktorija, koja je u bolnici u teškom stanju, učenica je 3. razreda iste škole. Poginula Amalija bila je vrijedna učenica, odlikašica, bila je i mažoretkinja, a ljeta je, pa tako i ovo, s obitelji provodila u Slavoniji.

Komentara 7

Avatar kanonik
kanonik
21:26 07.09.2010.

Tragedija velika tragedija ali čemu novinar mora stavljati sol na ranu nagađajući o razlogu i stavljajući ptsp kao mogući razlog .

MI
mican
21:53 07.09.2010.

Je da je ovo sve skupa tragično, ali moram komentirat općenito, nevezano direktno za ovu nesreću. Mi se nikako oslobodit napasti PTSP-a i branitelja. Kao prvo, PTSP nemaju samo branitelji već ga može dobiti svaki čovjek koji je pretrpio stresnu situaciju. Treapija koju uzima oboljeli od PTSP-a je redovito takva da utječe na psihofizičke sposobnosti bolesnika i isključuje mogućnost upravljanja motornim vozilom! Mi prešutno toleriramo ovu činjenicu i činimo medvjeđu uslugu i braniteljima i \"kolateralnim žrtvama\". Bez obzira na sve ratne zasluge, ljekovi i automobili (ili nedaj bože oružje) ne idu zajedno.

VU
vulgaris
19:25 07.09.2010.

Što komentirat? Za članke poput ovog komentiranje treba onemogućiti. Tragedija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije