Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na natjecanju

Maks i Katarina najbolji su recepcionar i prezenterica

Ucenici turizma
Damir Špehar/PIXSELL
29.10.2012.
u 11:35

Natjecanje u Makedoniji okupilo je predstavnike 120 škola iz čak 30 zemalja diljem Europe

Kada na međunarodnom natjecanju na kojem nastupe predstavnici čak 120 škola iz 30 zemalja osvojite zlatnu medalju, onda je to uspjeh koji zaslužuje sve pohvale. Upravo to za rukom je pošlo Maksu Papešu, učeniku 4. razreda bjelovarske Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole, koji je na nedavnom natjecanju u makedonskom Ohridu u disciplini recepcijskog poslovanja osvojio prvo mjesto.

 Ništa bez dodatnog rada

 U toj disciplini u konkurenciji se natjecao 21 tim, a mladi Bjelovarčanin pobjedu je izborio u paru s partnericom iz Švicarske.

 – Ovo mi je prvi nastup na međunarodnom natjecanju i, naravno sretan sam i zadovoljan ostvarenim jer ovo je krasno iskustvo koje će mi pomoći u budućem radu – kazao je ovaj budući hotelijersko-turistički tehničar.

 Natjecanje se, kaže, sastojalo od zadanih zadataka, od kojih su dva bila praktičan rad na recepciji te još po jedan telefonski razgovor i jedan e-mail, sve, naravno, na engleskom jeziku.

 – Ovo je potvrda da imamo jako vrijedne učenike koji hoće dodatno raditi, jer za ovakav rezultat potreban je dodatan rad izvan onog koji nalaže školski program – komentirala je prof. Sonja Belamarić koja je s kolegicom Anom Špoljar bila mentorica mladom Papešu i Mariji Heleni Pavlek, učenici 3. razreda koja se natjecala u disciplini predstavljanja turističke destinacije u kojoj je u timu s kolegicom iz Portugala zauzela četvrto mjesto.

 Pobjedu u toj disciplini u paru s učenicom iz Makedonije osvojila je Katarina Pranjić, maturantica daruvarske Ekonomske i turističke škole.

 Hrvatskoj čak pet zlata

 Natjecanje u Makedoniji odvijalo se u okviru godišnje konferencije AEHT-e, udruženja turističko-hotelijerskih škola Europe u koje je učlanjeno 430 škola iz 44 zemlje. Osim iz Bjelovara i Daruvara Hrvatsku su predstavljali i učenici iz Dubrovnika, Splita, Šibenika, Opatije, Pule, Poreča, Umaga i Vinkovaca, a osvojili su čak pet zlatnih odličja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije