Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izrazavanje zahvalnosti

Makedonci se markicom odlučili zahvaliti Hrvatskoj, no napravili su veliki gaf

Sjeverna Makedonija
Foto: Robert Anic/Pixsell
09.05.2020.
u 11:34

Dizajneri, urednici i direktori poštanske markice naizgled su nacrtali kartu današnje Hrvatske u sjećanje na vrijeme NDH.

Kako bi izrazila zahvalnost Hrvatskoj na pomoći u europskim integracijama Sjeverne Makedonije, njihova pošta obilježila je 9. svibnja, inače Dan Europe, nizom poštanskih markica "Sjeverna Makedonija u EU".

No, problem je što se na prigodnoj markici nalazi potpuno kriva karta Hrvatske. Autori su, naime, stavili kartu 'Velike Hrvatske'.

- Dizajneri, urednici i direktori očito su nacrtali kartu u sjećanje na vrijeme NDH. A to, prema našoj Pošti, znači da država članica EU, Hrvatska, danas pokriva područje BiH, dio Srbije i Crne Gore. Velika Hrvatska! - piše portal.

Ovaj propust uočio je makedonski portal MKD, a tu poštansku marku više se ne može pronaći na stranicama Makedonske pošte.

 

Ključne riječi

Komentara 28

NE
Nepokolebljiv
11:58 09.05.2020.

Zasto gaf? Mozda samo najljepse zelje u skladu s nedavnom geografijom Madarske Republike.

FR
franc251
12:53 09.05.2020.

Zanimljivo. Zašto se briše istina? To je karta Hrvatske kakva je bila za kraljevine SHS .

Avatar ante433
ante433
13:13 09.05.2020.

He he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije