Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hladnokrvan zločin

"Majko, Milan je ubio baku kraj mostića i zato bježi!"

mikić
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/5
21.07.2010.
u 19:00

Ubojica starice oteo je svoju trudnu ženu koja je, gladna i žedna, s njim danima hodala šumom iznad Plaškog.

"Majko, sad ću ti nešto reći: Milan je ugušio baku kraj mostića. Zato bježi!" Kazala mi je to moja Ivanka kad sam je, sva iznemogla od potrage i silne brige u ponedjeljak pronašla na smetištu u šumi iznad Plaškog. Jadno moje dijete, noćila je ispod grma, hodala gladna i žedna s tim gadom koji je onu sirotinju, baku Anu, ubio zbog 300 kuna. Proklet bio! – ponavljala je Anđelka Oskoruš, čekajući da na karlovački Županijski sud dovedu njezina sina Gorana (19) zvanog Nune, prijavljena zbog pokušaja ubojstva policajca te 25-godišnjeg zeta Milana Mikića, prijavljena za ubojstvo Ane Klipe (88) iz Latina nedaleko od Plaškog.

Spalio tenisice

– Taj dan kad je ubio, Mikić je kući došao sa štekom yorka i crnom farbom za moju kosu. Odmah mi je rek’o što je napravio pa cijeli dan i noć nije mogao ni spavati. Dodao je da je baku udario štapom preko očiju jer je, kao, ona njega htjela udariti sjekiricom. Kad je glavom pala na pločice, gušio ju je rukama i odvukao je na kat kuće. Na kraju je spalio tenisice, da ga ne nađu. Nikome nisam smjela kazati što je učinio jer je prijetio da će me ubiti. Njegov ćaća Milan, kojeg zovu Cicko, znao je šta je bilo, al’ nije zvao policiju – kaže 23-godišnja Ivanka Oskoruš pokazujući rane na nogama za koje tvrdi da joj ih je nanio Mikić dok ju je od 9. srpnja pa sve dok je nije pronašla majka vukao po šumama plaščanskog kraja.

Ivanka, kao i njezini roditelji, tvrdi da Goran nije zamahnuo mačetom prema policajcu, nego da je to učinio Milan: – Spav’o on to jutro kod nas kad je stigla policija. Nji’ osam. Usto Goran da otvori, a ovi već unutra ulaze i hvataju ga. Ispade mu mačeta iz ruku, policajci ga gurnuli u cvijeće, pucali mu u noge, on se digo i pobjegao im kroz okno. A Mikić hladno proš’o pored nji’, dograbio mačetu i na policajca – uvjerava Anđelka.

Nema sreće s muževima

Istog je dana sina Gorana ona našla u šumi, a Milan se vratio po ženu Ivanku: – Eto kako sad lažu. Ma, ti su ogulinski policajci ljuti jer ga već tri godine ne mogu uhvatiti i odvesti u popravni dom pa se sad svete. A i dok je Plaški bio blokiran jer su tražili Gorana i Milana, moj sin i ja smo, u potrazi za Ivankom, prolazili između njih. Ma, da nije bilo mog Gorana, ne bi oni nikoga ni ulovili. On je kaz’o da namamimo Mikića u auto i predamo ga pa smo to, u dogovoru s odvjetnicom, i napravili. Muž Ive letio je kako je vozio dok nismo stigli na mjesto na kojem je čekala policija. A sad lažu na moje dijete, mazu moju, anđela – kaže Anđelka Oskoruš dok njezina Ivanka kuka da nema sreće u životu – bivši muž Niko Batljan, s kojim ima troje djece, služi kaznu zbog razbojništva u Banjoj Luci, kada je pretučen Ivo Bratulović koji je zbog ozljeda umro. A sad je ubio i Mikić s kojim čeka dijete.

Komentara 16

BA
Bandit
21:31 22.07.2010.

Sve je to dio kapitalisticke demokracije,za par mjeseci vise necemo ni pisati nikakve komentare niti ce nam biti cudno kad covjek covjeka ubije u tramvaju samo cemo okrenuti glavu... Da je taj idiot ( kojeg bi ja osobno po kratkomm objesio) imao posao i redovnu placu vjerovatno do ovakvog cina nebi doslo...

CP
copy paste
01:14 23.07.2010.

\"A sad lažu na moje dijete, mazu moju, anđela\" dao bi ruku rezat da je to tvoje milo dijete najobičniji razbojnik i baraba,a ti budaletina koja ga štitiš.samo neka-priuštit će on tebi još puno ljepih stvari u životu.

OB
-obrisani-
01:52 22.07.2010.

Sto se dogada s ljudima ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije