Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučajnost?

Majka hrvatskog branitelja srpske nacionalnosti živi - bez vode

Nevenka Plavljanić u Jošavici živi bez vode
Antun Petračić/VLM
10.09.2013.
u 16:45

Svi ostali dobili su priključak. Mještani me ne vole jer sam branio Hrvatsku, tvrdi sin Đuro

Kroz banovinsko selo Jošavicu nedaleko od Petrinje nedavno je provučeno devet kilometara vodovodne mreže, čime su pitku vodu dobili mještani srpske nacionalnosti. Cjevovod je razgranat po cijelom selu i zaseocima, osim u predjelu Plavljani u kojem žive četiri žene, a među njima i majka hrvatskog branitelja srpske nacionalnosti, 69-godišnja Nevenka Plavljanić.

Nacionalistički ispadi

– Svima je uvedena voda i dobili su priključke, jedino nije naš zaselak. Krivnju nosi predsjednik sela Mile Zubanović. Ne vole me zbog sudjelovanja u Domovinskom ratu. Bježe od mene, neće me pozdraviti i optužuju da dovodim ustaše, a to su moji prijatelji, suborci- kaže dragovoljac Đuro Plavljanić. Ističe da su iskopali dvije šahte, dobili vodomjer pa je potrebno samo prespojiti cijevi, što nije posla ni pola sata.

– Ne razumijem, zašto to ne učine? Navodno je ponestalo materijala, i to baš kada su došli nadomak kuće moje majke i njenih samačkih susjeda!- ne vjeruje sin Đuro. Obratio se ministru branitelja i medijima. Zbog rješavanja vodovodnog priključka dojurio je iz Splita, gdje radi kao sezonski pekar. Nevenki Plavljanić i trima ženama teško je bez vode.

Moraju kupovati flaširanu

– Do rata bila je uredna opskrba, a sada ne mogu normalno živjeti. Donosim  vodu iz jarka, nije čista, blato ostaje na dnu kante. Nabavljam flaširanu, ali nisam naviknuta na takvu. Sin mi je daleko. S mještanima nisam imala problema, ali sada vidim da nije baš tako- kaže Nevenka. Predsjednik Mjesnog odbora Mile Zubanović odbacuje optužbe.

– Svi imamo vodu, jer je napravljeno kako je dogovoreno dok je gradonačelnik Petrinje bio Željko Nenadić. Mi smo dali radnu snagu, a Grad financirao materijal i rad strojeva. Više puta svima smo govorili što trebaju napraviti. U zaseoku Plavljani nisu iskopali kanal i šahte kako bi vodoinstalater spojio mrežu. Ja im neću kopati, sin se mora brinuti o majci. Na Đurina prozivanja o sudjelovanju u ratu, mogu reći da njega nitko ne ignorira kao  hrvatskog branitelja- uzvraća Zubanović. Sa slučajem je upoznat i gradonačelnik Darinko Dumbović. 

– Bivša vlast je započela taj posao, platila deseti dio i nama ostavili dugovanja. Bez obzira na sve, napravit ćemo sve da vodu dobije majka hrvatskog branitelja- kaže Dumbović.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije