Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažno se predstavili

Majci Hrvoja Petrača lopovi pred nosom ukrali nakit vrijedan 500.000 kuna

zlata petrač
Foto: Mirko Matica/PIXSELL
06.06.2015.
u 13:44

Kaže kako je nakit imao veliku vrijednost, ali da je ona sentimentalna još veća

 - Što da vam kažem. Pokrali su me i očajna sam. Istina, lova je strašna, ali nikakav novac ne može nadoknaditi sentimentalnu vrijednost nakita koji su mi uzeli, ispričala nam je Zlata Petrač, majka Hrvoja Petrača, koja sama živi u obiteljskoj kući u Krapinskim Toplicama. 

Ona je naime u petak opljačkana, dvojica muškaraca koji su se predstavili kao djelatnici telekoma ukrali su joj tisuću eura i tri tisuće kuna gotovine te nakit, za koji ona tvrdi da vrijedi milijun kuna, a policija ga je procijenila na oko 500.000 kuna.

-  Dvojica su mi došla na vrata, rekla bih da je jedan imao između 25 i 30 godina, a drugi da je desetak godina stariji. Upitali su me želim li jeftiniju telefonsku tarifu, a kada sam odbila, ponudili su da mi provjere postojeću telefonsku liniju, da li je s njom sve u redu. Kako stvarno zadnjih godinu dana imam problema s tom linijom, pustila sam ih da uđu,prisjeća se Zlata Petrač. 
Kako je bolesna i teško se kreće te hoda uz pomoć hodalice, ostala je sjediti u dnevnom boravku, dok su "djelatnici telekoma" ordinirali po kući. 

- Nakon pola sata rekli su da će za sat-dva doći po papire, a da će sutra donijeti sve što još treba kako bi osposobili liniju. Otišli su, a kako se nisu vraćali sam otišla u spavaću sobu, gdje sam imala što vidjeti, priča nam potresena gospođa. 

Kaže kako je nakit imao veliku vrijednost, ali da je ona sentimentalna još veća. Zlatna narukvica, stara oko 300 godina, pa narukvica koju je dobila kada se udavala, zlatni sat koji joj je kupio pokojni suprug za 30. rođendan, nakit koji joj je sin Hrvoje kupio za svoju prvu plaću, dva brilijanta, zlatnik s likom Alojzija Stepinca tek su neki ukradeni komadi koje nam je nabrojila.

- Sve sam to čuvala za praunuke, tužna je Zlata Petrač, pitajući se kako su samo točno znali gdje drži obiteljske dragocjenosti.

- Mislim da ih je netko poslao, netko tko je dobro znao gdje čuvam nakit, sumnjičava je Zlata Petrač, koja se nada da će se počinitelji ubrzo pronaći. U zagorskoj policiji potvrdili su nam da za njima još uvijek tragaju.

>> Policajac ulazio u kuće i krao dok su vlasnici bili na sprovodima

Komentara 28

Avatar Peterančan
Peterančan
14:10 06.06.2015.

Izdvajala jadnica svaki mjesec od penzijice, a oni ovak. Da nisu možda išli u školu kod njezinog sineka?

SA
sasavt
14:05 06.06.2015.

sitnica, krvavo zarađeno !

DU
Deleted user
13:55 06.06.2015.

Vlasnica tvrdi 2.000.000 kuna a policajci onako na neviđeno utvrđuju da je nakit vrijedan 500.000 kuna. Svaka čast experti. Vlasnici naravno nije za vjerovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije