Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor ravnatelja u EIZG-u

Maja Vehovec preuzima Institut?

18.04.2012., Zagreb - Potrosnja lijekova preko HZZO-a vratila se na razinu iz 2007. na oko 3.5 milijarde kuna, pa Hrvati lijekove sve vise placaju iz vlastitog dzepa, receno je na okruglom stolu koji su organizirali Banka i ekonomski institut Zagreb. Maja
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
22.03.2016.
u 19:50

Natječaj je raspisan nakon odlaska Dubravke Jurlina-Alibegović

Tri doktorice ekonomije natječu se za mjesto ravnateljice Ekonomskog instituta Zagreb, jednog od kadrovskih rasadnika za mnoge vodeće funkcije u državi, a najviše izgleda da dođe na to mjesto ima Maja Vehovec.

Zaposlene u Institutu

Ekonomski je institut ostao bez ravnateljice nakon što je Dubravka Jurlina-Alibegović postala ministrica u Oreškovićevoj Vladi, a za tu su poziciju zainteresirane sadašnja v.d. ravnateljica Maruška Vizek, Maja Vehovec i Jelena Budak, sve tri znanstvenice zaposlene u Ekonomskom institutu. Odluka o novoj ravnateljici očekuje se do sredine travnja, a prvo tijelo koje je uključeno u postupak izbora – Znanstveno vijeće Instituta, većinom je glasova stalo iza programa Maje Vehovec te je preporučilo Upravnom vijeću da je izabere. Doktorica Vehovec se u posljednje vrijeme bavila ekonomikom rada, mirovina i zdravstva.

Šefica godinama Sandra Švaljek

Bila je i predsjednica Nacionalnog vijeća za znanost koje je 2013. pooštrilo uvjete za napredovanje znanstvenika, no novi uvjeti nisu zaživjeli jer je Ustavni sud srušio Pravilnik uz obrazloženje da u njegovoj izradi nisu sudjelovala znanstvena vijeća s društvenih i humanističkih znanosti. Ekonomski institut zapošljava tridesetak znanstvenika i desetak znanstvenih novaka, koji za domaće i strane naručitelje godišnje provedu 30 do 40 istraživanja.

U zadnje vrijeme njihov najzvučniji rad bio je Program gospodarskog oporavka koji su za Vladu J. Kosor pripremili Sandra Švaljek i Željko Lovrinčević. Na čelu te kuće godinama se nalaze ekonomistice pa je tako od 2005. Institut vodila Sandra Švaljek, a 2013. ju je, kao jedina kandidatkinja, naslijedila Dubravka Jurlina-Alibegović. Tri kandidature kod aktualnog izbora predstavljaju svojevrstan napredak i iznenađenje. 

>>Od 6 ekonomskih preporuka, Hrvatska nije u potpunosti ispunila niti jednu!

>>Ministrica Jurlina Alibegović: Bit ćemo e-Hrvatska u kojoj će se tvrtka otvarati za 24 sata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije