Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZARADILI KRITIKE

Mađarska usvojila zakon koji policiji dozvoljava vraćanje migranata u Srbiju

migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
13.06.2016.
u 14:44

"Cilj je vlastima omogućiti da državljane trećih zemalja, koji se u Mađarskoj nalaze ilegalno i koji su zadržani unutar osam kilometara od granice, vrate natrag preko granice"

Mađarska je danas usvojila zakon koji policiji dozvoljava da imigrante uhvaćene unutar osam kilometara od svoje južne granice pošalje natrag na srbijansku stranu granice, izazvavši kritike UN-ove agencije za izbjeglice (UNHCR).

Zbog bodljikave žice podignute uzduž mađarske južne granice sa Srbijom i Hrvatskom drastično je smanjen priljev migranata. No, još uvijek manji broj migranata stiže na mađarsku granicu sa Srbijom na kojoj se nalaze dvije tranzitne zone gdje migranti mogu predati zahtjev za azil.

"Cilj je vlastima omogućiti da državljane trećih zemalja, koji se u Mađarskoj nalaze ilegalno i koji su zadržani unutar osam kilometara od granice, vrate natrag preko granice", piše u novousvojenom zakonu.

Srbijanski dužnosnici nisu bili dostupni za komentar.

Do sada je Mađarska ove godine registrirala 19.140 zahtjeva za azil. Više od 14.000 migranata prešlo je njezinu južnu granicu ilegalno. Mađarska je nedavno ograničila ulaz u tranzitnu zonu na 30 ljudi dnevno.

>> Austrija želi vraćati migrante u Mađarsku. Mađarski ministar: Jasno je da ih ne moramo primati

>> Policija daleko od medija evakuira izbjeglički kamp na granici s Makedonijom

Komentara 9

ZI
zimerman
18:51 13.06.2016.

Bravo Madjari , cuvajte svoju drzavu I svoje granice jer drzava bez granica nije drzava

MA
marsovac
20:44 13.06.2016.

yes, madjarska ima pravo.

Avatar babarogan
babarogan
19:54 13.06.2016.

e pa ondak ćemo i mi u rikverc...makedonija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije