Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija

Macron 'pecnuo' Putina spomenuvši mu medijsku propagandu

Foto: Reuters
1/3
30.05.2017.
u 13:10

Macronov predizborni stožer optužio je Rusiju da stoji iza hakiranja i curenja e-mailova

Francuski predsjednik Emmanuel Macron osudio je na konferenciji u Versaillesu rusku medijsku propagandu preko medija RT i Sputnjik, piše Telegraph.

Odgovarajući na pitanje novinara o svojoj odluci da u predizbornoj kampanji zabrani pristup navedenim medijima sponzoriranima od države, Macron je izjavio da  su "Russia Today i Sputnjik bili utjecajni mediji koji su u nekoliko navrata iznijeli ozbiljne neistine o njemu i njegovoj kampanji". 

Dodao je kako ti mediji zato nisu bili pozvani u njegov stožer.

– Dakle, govorit ćemo otvoreno, ali Russia Today i Sputnjik nisu se ponašali kao organi medija i novinari, već kao agenti utjecaja i propagande i to kao lažljive propagande, ni manje ni više. Nikad to neću tolerirati – rekao je Macron.

Macronov predizborni stožer optužio je Rusiju da stoji iza hakiranja i curenja e-mailova iz stožera, a po uzoru na uplitanje u američke izbore prošle godine na kojima je pobijedio Donald Trump.

Putin odbacio optužbe

Ruski predsjednik Vladimir Putin na konferenciji je odbacio optužbe o ruskom uplitanju u izbore kao "imaginarne" i "nepostojeću temu" te dodao da nije razgovarao s Macronom o tom pitanju. Također je branio svoj susret, nekoliko mjeseci prije francuskih izbora, s kandidatkinjom Marine Le Pen.

– Bilo bi čudno da se nisam susreo s kandidatom koji želi zatopljenje rusko-francuskih odnosa – komentirao je Putin.

Komentara 6

AN
anticenzura
13:35 30.05.2017.

Pametni ljudi znaju da politicari u svijetu biznisa i krupnog kapitala imaju veze isto kao moja baba sa nuklearnom fizikom. Ovih dana je ekonomski forum u San Peterburgu, svi su gospodarstvenici tamo, i francuski i britanski i Italijanski i svicarski i njemacki i kineski i cak i americki. Fucka se bogatasima za njima. Politicari danas ne vrijede nista, to su marionete, krupni kapital obrce svijet, naftasi, banke, korporacije, kopaci zlata i dijamanata. Sto oni dogovore tako ce biti, a ne politicari. To su budalastine.

ST
strsljen2013
13:36 30.05.2017.

Haha s ćime će francuz prijetiti, mogu samo s "damama noći" i lažnim nepostojećim pokretom otpora kao i u drugom svjetskom ratu. Da nemaju legiju stranaca bili bi zemlja s ukrasnom vojskom. S druge strane kad pogledam ta dva uspješna državnika, jedan s ženom bakom a drugi s ženom koja mu može biti kćer, baš me zanima koji je uspješniji.

Avatar abcd
abcd
15:31 30.05.2017.

Francuska zrtva pedofilije se opet osramotila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije