Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

Macron izrazio Rajoyu 'privrženost jedinstvu' Španjolske, Gabriel poziva na poštivanje španjolskog ustava

Emmanuel Macron
Foto: Reuters/PIXSELL
02.10.2017.
u 18:30

U telefonskom razgovoru Macron je potvrdio da "ima samo jednog sugovornika i to Rajoya", dodaje Elizejska palača, ne spominjući policijsko nasilje u kojima su brojne osobe ozlijeđene u nedjelju u Kataloniji.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izrazio je šefu španjolske vlade Marianu Rajoyu "privrženost ustavnom jedinstvu Španjolske", objavila je danas Elizejska palača, dan nakon referenduma o nezavisnosti Katalonije obilježena policijskim nasiljem a Njemačka je pozvala na dijalog Madrida i Barcelone uz poštivanje španjolskog ustava.

U telefonskom razgovoru Macron je potvrdio da "ima samo jednog sugovornika i to Rajoya", dodaje Elizejska palača, ne spominjući policijsko nasilje u kojima su brojne osobe ozlijeđene u nedjelju u Kataloniji.

Emmanuel Macron je također spomenuo Rajoyu svoje prijedloge za reformu Europe naglašavajući "važnost tijesne francusko-španjolske suradnje za njezin uspjeh", po Elizejskoj palači.  

Njemačka je pozvala na mir nakon nasilja zbog referenduma i njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel pozvao je središnju vlast u Madridu i katalonsku vladu na pregovore kako bi pronašli "održivo političko rješenje" i prevladali "unutarnje podjele".

Istaknuo je da potrebno"zadržati prisebnost i djelovati unutar vladavine zakona i španjolskog ustava".

Komentara 7

LU
Lujo123
21:27 02.10.2017.

Katalonci ne žele financirati rastrošne središnje Španjolske birokrate, pa hoće neovisnost. Vide to EU birokrati, pa se ukakali jer bi i zemlje u EU mogle reči "dosta pljačke", a tada bi to bio kraj lagodnom Briselskom životu i zato im je prihvatljivo svako nasilje kojim bi se spriječio "domino efekt" i u začetku zatrla svaka pomisao na bijegu od pljačke. Kod toga žrtve nisu bitne! Banda EU pljačkaša.

DU
Deleted user
19:07 02.10.2017.

ovako su podržavali i bivšu YU dok im nije zapucalo iznad luftmadraca na urlaubu

AA
aabbcc
22:46 02.10.2017.

Rasturali V.B. a rasturili Spaniju i sada im nema ni Katalonaca u EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije