Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ipak spašeni

Mačići i kujica pronađeni u smeću, uz kosture i uginule životinje

Mišino brdo
Foto: Privatni album
1/9
24.03.2016.
u 22:51

U ruševnoj zgradi između Bijelog Brda i Dalja, okruženoj samo poljima, ostavljeni bez hrane i vode

Volontere koji spašavaju životinje ništa ne može zaustaviti. Ni tuga, a ni suze jer su za neke stigli prekasno.

Potvrđuju to i Osječani Sonja Domić i Hrvoje Malbaša, koji su ponovno otišli na mjesto pored kojeg svi samo prolaze, okrećući glavu od ruševne zgrade uz cestu, kao da ne postoji. Osim onih koji se zaustave i ostave svoje smeće, ali i životinje.

- To Mišino brdo, ta ničija zemlja između Bijelog Brda i Dalja, kao da mi je suđena, ljubujemo već neko vrijeme. Uvijek tamo ima nekog za nahraniti, nekog za spasiti, a okruženo je samo poljima. Nigdje kuće, nikoga u blizini - priča nam Sonja. Među hrpom smeća dočekali su ih i dva mačića i jedna kujica. No, dodaje, nikad nije bilo ovako strašno. Hrpa kostura, mačka bez glave, još jedna s izgriženom glavom, a uz nju koka. Malo dalje, na slami, mrtva lisica. To mjesto dobro pamti, tu je nalazila i mrtve pse.

- Mačići su u stacionaru jer su dehidrirani i izgladnjeli, a jedan ima i veće probleme, vrti se u krug i pada. Oni su očito tu malo dulje od kujice. Po nju smo se vratili čim smo pronašli privremeni smještaj - kaže Sonja i dodaje da je prema njenom ponašanju vidljivo da je imala teške dane. Regaira na zvukove i pokrete, legne na pod s repom podvučenim pod noge.

- Saznali smo da je ista kujica lutala posljednih mjeseci Sarvašem. Nekome je smetala pa ju je izbacio na ovo smeće - zaključuje volonterka. Privremena udomiteljica kujicu je nazvala Asia, kaže da to znači novi početak.

O macama se brine Udruga Devet života, a pomoći im možete i novčanim donacijama na račun HR3923400091110475218, u pozivu na broj upišite 00 i datum uplate. Asiu će trebati sterilizirati, a njoj pomaže Malina, poznata osječka kujica. Detalje možete pronaći na njezinoj Facebook stranici Malina on wheels.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije