Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
masakr u Moskvi

Lukašenko: Teroristi nisu bježali u Ukrajinu! Prvo su krenuli prema Bjelorusiji

Lukašenko
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
26.03.2024.
u 16:18

"Nisu mogli ući u Bjelorusiju. Shvatili su to pa su izmijenili rutu, krenuvši prema rusko-ukrajinskoj granici"

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko u utorak je rekao da su počinitelji napada u koncertnoj dvorani blizu Moskve prvo pokušali pobjeći u Bjelorusiju, dok je Moskva objavila da su pokušali doći do Ukrajine. "Nisu mogli ući u Bjelorusiju. Shvatili su to pa su izmijenili rutu, krenuvši prema rusko-ukrajinskoj granici", rekao je Lukašenko u objavi postavljenoj na stranicu predsjedništva.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je kazao da su napad izveli radikalni islamisti, tvrdeći uz to da su oni pokušali pobjeći prema Ukrajini. "Važno je odgovoriti na pitanje zašto su teroristi nakon zločina pokušali otići u Ukrajinu? Tko ih je tamo čekao?", rekao je ruski predsjednik, dok Kijev negira bilo kakvu umiješanost u napad. U napadu na koncertnu dvoranu u petak navečer poginulo je 139 osoba. Odgovornost je preuzela Islamska država.

FOTO Zapaljena koncertna hala i poruka na ekranu: Pogledajte kako izgleda dan poslije masakra kod Moske

Lukašenko
1/9

Komentara 15

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
11:33 27.03.2024.

Ukrajinski dronovi su izgleda našli komunikacijski centar smješten na brodu Ivan Hurs i brod je napadnut dronovima. Sada je nakrivljen na lijevu stranu i nije potonuo jer je do njega doveden drugi brod koji mu ne dovoljava potonuti već se na njega Ivan Hurs naslonio. Vidljivo je oštećenje na krmenoj palubi kao i dijela privezišta. Rusi tvrde da je cijeli napad uradila Ukrajina koje je i izvježbala napadače. U tome kažu pomogle su joj SAD i UK. Ukrajinci su oborili 2 nadzvučna Zyrcon projektila kod Kijeva. Francuska je Ukrajini isporučila 6 novih Caesar samohodnih haubica 155 mm, a još 72 uskoro idu. Francuska planira poslati tehničko osoblje u Ukrajinu. Ukrajinci su ponovo bombardirali rafineriju kod Rostova. Ruska (kineska) vozila za golf su se pokazala jako loše jer su Rusi na njih natrpali po 5-8 vojnika koje je svaki metak pogađao. Suludo je smjestiti pješaštvo u vozila bez oklopne zaštite. Rusija je počela trošiti zlatne rezerve za kupnju vojne opreme od Kine. U Donjecku kod Klishchivke sporo napredovanje nadmoćnih ruskih snaga.

SE
Serengeti
17:41 26.03.2024.

Krajnji cilj terorista je bila Ukrajina. Tamo su trebali pokupiti ostatak obećanih novaca. Ili možda netko tvrdi da su te novce trebali dobiti dalje na zapadu, od Poljaka ili Njemaca. Kada bi to bilo istina onda bi to značilo početak ww3.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:31 27.03.2024.

Pojavile se snimci iz dvorane kod Moskve. Na njima najmanje četvorica muškaraca 30-45 godina, bez žena i djece, sjede raspoređena u sredini dvorane u odvojenim redovima, potpuno vidljivog lica i u jaknama zelenoplave boje koje vjerojatno služe kako bi ih prepoznali tko treba. Glasno na ruskom traže da se zatvore vrata dvorane u dvorani koja već gori. Izgleda da su organizatori napada zaboravili na izlaz kroz pozornicu. A ta četvorica izgledaju kao da nadgledaju napad u okviru svojih naredbi i ovlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije