Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAPRIJETIO NUKLEARNIM ORUŽJEM
Povratak na članak

Lukašenko: 'Ako prijeđete crvenu liniju nećemo vas upozoriti, udarit ćemo na središta političke moći'

Ruski predsjednik ne gura Bjelorusiju u rat s Ukrajinom, rekao je u četvrtak bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko no bude li njegova zemlja napadnuta izvana odgovorit će svim raspoloživim sredstvima, uključivo nuklearnim oružjem.

Komentari 65

TO
Tomi97
00:13 18.08.2023.

Rusi su BARBARI i nemaju pravo na bilo koji dio njihove zemlje jer su sve pokrali u krvlju! Smert Putinu! Slava Ukrajini !

VL
ST
Startrack
22:52 17.08.2023.

Gledaj genocidasa. Vec ga narod u Bjelorusiji bira za predsjenika preko 30 godina.

VL
BA
bavovna
07:43 18.08.2023.

za razliku od zapada gdje praktički nitko ne spominje korištenje nukl.oružja protiv rusije, na ruskoj strani to stalno rade njihovi propagandisti, bivše predsjednik medvedev pa čak i sam putin govori/prijeti uporabom nuklearnog oružja! osim rusa tu je i ruska marionetaa lukašenko, kao i njihov saveznik sj.koreja! kao što vidimo, sve redom diktature kojima vladaju isti ljudi više desetljeća i koji se ne boje vojnog poraza kao takvog, nego odlaska s vlasti i odgovaranja za brojne zločine protiv vlastitog naroda!

VL
CR
CryptoKarma
00:59 18.08.2023.

Koji hostapleri Lukasenko i Putler. Pa tolko godina kradu samo da ostanu u vlast. Pa ni Lukasenkova zena i ni Putlerova Kabajeva ne bi dali glas kamo li raja.

VL
DU
Deleted user
04:45 18.08.2023.

Lukašenko je sramota od čovjeka, pomoćnik čovjeka kojeg traži sud za ratne zločine.

VL
GE
generacija57
06:04 18.08.2023.

Ovaj je za promatranje.

VL
Avatar 2u8
2u8
22:52 17.08.2023.

Kako će mu narod disati i preživiti radijaciju?

VL
Avatar El Indio
El Indio
00:19 18.08.2023.

Aha, Litva, Latvija i Poljska zeljni Belorusije kao Ukrajinci Rusiju da budu zajedno? Saveznik Tokayev predsjednik Kazakhstana dosta puta izjavio da je Lukasenko dobar humorist. Sta se tice nuklearnog oruzja...I Lukasenko i putler bi se motali oko Ukrajine ko mackii oko vruce kase da su Ukrajinci zadrzali nuklearno i ostali 3. Nuklearna vele sila na Svijetu

VL
BA
bavovna
07:29 18.08.2023.

on prijeti nukl.oružjem ako netko napadne bjelorusiju!?? tko normalan uopće želi ući marionetsku rusku državu?!? pa zapadni susjedi će im uskoro zatvoriti granice i napraviti "kineski zid" prema njima tako da ništa s njihove strane ne može prijeći na zapad, a kamo li a itko razmišlja ući u bjeloruski logor!

VL
DU
Deleted user
02:29 18.08.2023.

Ono kad pobjegneš iz cirkusa pa dobiješ državu…

VL
LE
Lemy
06:55 18.08.2023.

Ukrajinsko treba biti Ukrajinsko, ameri niti ne žele ukrajinsko. Ukraina je samostalna i nezavisna država sa svojom vrlo jakom vojskom. Putler treba dobiti po prstima (već je), Ukraina ima svoje granice i one se nebi smjele mjenjati, rusi bi dijelili, malo morgen.

VL
PE
perun
07:52 18.08.2023.

nepoznati dronovi su noćas napali Moskva City, luksuznu četvrt u Moskvi u kojoj se nalaze i neka ruska ministarstva. To je kao nekakav deja vu. Moskva, očito ima jako lošu protuzračnu obranu. Ruska vlada ne uključuje upozorenja o zračnom napadu,, ili jer uopće ne vide dronove na svojim uređajima ili ih je sram priznati da dronovi nesmetano lete nad moskvom i pogađaju mete!

VL
DA
dalmatiner
07:47 18.08.2023.

Ove noći "seababy" ponovno love brodove Crnomorske flote Ruske Federacije. Ministarstvo obrane Rusije već izvješćuje da su patrolni brodovi "Pytliviy" i "Vasya Bykov" napadnuti mornaričkim bespilotnim letjelicama.... Rezultati napada bit će poznati naknadno nakon dobivanja podataka objektivnih podataka jer prema rusima, svi dronovi su kao i uvijek uništeni i kao i uvijek nema nikakve štete niti panike 😆

VL
SY
Syndrom
07:55 18.08.2023.

umjesto "demilitarizacije" Ukrajine, evo što je putin postigao agresijom na Ukrajinu: Zelenski: "ove jeseni u Ukrajini će se održati Forum obrambene industrije za proizvođače oružja. “Planiramo da forum bude prva evidencija naše obrambene industrije. Da pokažemo što već znamo proizvesti. Razmotriti što možemo dodati našim sposobnostima, posebice kroz stvaranje novih proizvodnih pogona u Ukrajini, kroz lokalizaciju s partnerima. I, naravno, moramo dati novi sigurnosni zamah svima u svijetu koji jednako kao i mi cijene svoju državnost i slobodu. Narodi imaju pravo na obranu. Zajedno gradimo arsenal slobodnog svijeta.”

VL
KB
ki bi da bi
07:56 18.08.2023.

Zapadno od sela Rabotino nastavljaju se borbe za kontrolu nad crtom uporišta koja vodi do sela Kopani. ➨ Pozicijske borbe se nastavljaju u samom Rabotinu. ➨ Jugoistočno od Rabotina, Oružane snage Ukrajine napredovale su duž dva šumska pojasa.

VL
FR
freshhhh
08:13 18.08.2023.

ruska čeličana Krasny Oktyabr u Volgogradu jučer je gorjela. Tvornica ima narudžbe od 2013. za proizvodnju spremnika tlačnih reaktora za ruske podmornice, a od 2012. za proizvodnju čak 132 MBT-a T-14 Armata! Niti jedan od ovih ugovora nije završen. Ovaj požar će uzrokovati značajne zastoje u proizvodnji ruske vojne opreme, što je fantastično! izgleda da pokret otpora u rusiji radi sve bolje i bolje jer broj paljevina je u zadnjih godinu i pol narastao preko 1000% u odnosu na prethodno razdoblje

VL
DR
drumom
08:07 18.08.2023.

Rusija gotovo da je dola do faze lansiranja projektila s pokretne trake jer su im zalihe pri kraju. Bloomberg... ruske trupe počele su granatirati Ukrajinu novoproizvedenim projektilima jer su zalihe modernog oružja iscrpljene. Prema agenciji, neeksplodirana raketa s neuobičajeno novim datumom proizvodnje nedavno je otkrivena u regiji Sumy u Ukrajini. Prema pečatu na kućištu, granata ispaljena iz višecjevnog raketnog sustava Tornado-S napravljena je 19. svibnja. Budući da raketa nije eksplodirala, istraživači su mogli pogledati unutra i pregledati matičnu ploču i druge komponente. Stručnjaci StateWatcha zaključili su da svi ne odgovaraju gotovim certifikatima. U isto vrijeme, neki dijelovi nisu lemljeni/vareni strojno nego ručno, što znatno povećava rizike da raketa ne eksplodira.

VL
CL
claudius
08:15 18.08.2023.

"Ministarstvo obrane Velike Britanije najavilo je sklapanje tri ugovora vrijedna više od 115 milijuna dolara za isporuku opreme za protuzračnu obranu Ukrajini . Najveći ugovor potpisan je s norveškom obrambenom tvrtkom Kongsberg. On predviđa pružanje protumjera protiv bespilotnih letjelica. Radi se o sustavu CORTEX Typhon, o kojem se ranije pisalo." Izvor: Sky News

VL
CM
Cazzo Marino
08:09 18.08.2023.

"Rublja nastavlja padati, unatoč jadnim pokušajima ruske vlade da se stabilizira, i čvrsto je ukorijenjena u prve tri najslabije valute svijeta - barem negdje su u vodstvu. Istodobno, financijski pokazatelji sve više pridonose neizbježnom gospodarskom kolapsu Ruske Federacije: u srpnju je proračunski deficit (2,81 trilijuna rubalja) gotovo dosegao planiranih 2,9 bilijuna rubalja za godinu, gotovo dosegnuvši kritičnu razinu od 2% BDP-a koji se već užurbano povećava na 2,5%. Inflacija za siječanj-srpanj - na razini od 3,5%. I to usprkos stalnom padu sirovinskih prihoda uz povećanje ratnih troškova, čiji su točni podaci tajni, ali novca očito nema dovoljno. Dodatni pokretač deficita je stalni bijeg privatnog kapitala. U 2022. građani su iz zemlje iznijeli 243 milijarde dolara ili čak 13,5% BDP-a. Ove godine odljev se nastavlja - službeni podaci za prvo tromjesečje na 27 milijardi dolara, godišnji rezultati bit će poznati kasnije, no već sada je očito da su ove brojke razočaravajuće za Rusku Federaciju." #rusijapropada

VL
AT
Attaman
08:03 18.08.2023.

Nekrolozi ruskih zapovjednika koji su eliminirani kao rezultat napada na stožere i zapovjedna mjesta nastavljaju izlaziti. Izvještava se da je u regiji Zaporizhzhia uništen načelnik stožera i zamjenik zapovjednika bataljuna, materijalne potpore Sevastopoljske 810. brigade marinaca, bojnik Jurij Pavlov.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.