Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ PUKANIĆ

Luka Matanić ipak neće na uvjetni otpust jer je VKS prihvatio žalbu tužiteljstva

Zagreb: Nastavak su?enja za ubojstvo Ive Pukani?a
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
26.04.2022.
u 09:19

Ivo Pukanić i Niko Franjić ubijeni su listopadu 2008. paklenom napravom koja je bila postavljena pod Pukanićev automobil parkiran u dvorištu Nacionala.

Luka Matanić, osuđen na 16 godina zatvora kao jedan od pomagača u likvidaciji Ive Pukanića i Nike Franjića, odslužio je dvije trećine te kazne, čime je stekao zakonski uvjet za uvjetni otpust. No iako mu je uvjetni otpust kojeg je zatražio u veljači, prvotno odobren, od toga ipak neće biti ništa.

Visoki kazneni sud (VKS) je prihvatio žalbu ŽDO-a Sisak na odluku Županijskog suda u Sisku, koji je u veljači prihvatio Matanićev zahtjev za uvjetnim otpustom. Preinačili su  rješenje jer smatraju da je prvostupanjski sud propustio ispravno ocijeniti sve okolnosti koji bi opravdale  donošenje odluke o puštanju Luke Matanića na uvjetni otpust.

Luki Mataniću je do kraja kazne ostalo dvije godine i sedam mjeseci zatvora, a tužiteljstvo je u svoj žalbi ranije naznačio da su njegov prijašnji život i ranija osuđivanost teške okolnosti koji su zapravo prepreka tome da ga se ranije pusti iz zatvora.

Ivo Pukanić i Niko Franjić ubijeni su listopadu 2008. paklenom napravom koja je bila postavljena pod Pukanićev automobil parkiran u dvorištu Nacionala. Motiv ubojstva, kao ni naručitelj likvidacije nisu otkriveni, iako je za njihovu smrt suđeno i u Zagrebu i u Beogradu te iako je  jedan optuženik, Željko Milovanović, bio optužen u oba postupka u dvije zemlje  te je osuđen na dvije maksimalne kazne zatvora od 40 godina zatvora.

U Zagrebu se osim Milovanoviću i Luku Mataniću, još sudilo Slobodanu Đuroviću, Borisu Guduriću, Robertu Mataniću i Amiru Mafalaniju. Zajedno su osuđeni na ukupno 165 godina zatvora, a u međuvremenu Robert Matanić je teško pretučen u lepoglavskoj kaznionici te je godinama u vegetativnom stanju, dok je protiv Mafalanija nedavno pokrenuta istraga jer je osumnjičen  u pomalo bizarnoj priči koja uključuje i njegovu majku koja mu je u zatvor krijumčarila piratske CD-ove s filmovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije