Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLA JUŽINA

Danas nam prijete obilna kiša i snažan vjetar, već u nedjelju velika promjena vremena

Orkansko jugo u Kaštelima
Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
01.12.2023.
u 07:28

Hrvatsku u petak očekuje promjenljivo oblačno vrijeme ponegdje s kišom, glavninom u prvom dijelu dana, prognozira Državni hidrometeorološki zavod napominjući kako će se najviša dnevna temperatura u većini krajeva kretati od 12 do 17, a na jugu i na krajnjem istoku bit će i malo viša.

Mjestimice na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru kiša može biti obilnija. Puhat će većinom umjeren i jak, u gorju na udare i olujan jugozapadni vjetar. Na Jadranu će puhati umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo i južni vjetar.

Obilnije oborine uz jačanje juga i jugozapadnjaka pogodile su Hrvatsku već u četvrtak. DHMZ je objavio posebno upozorenje za vremensku prognozu zbog količine kiše i naglog zahlađenja koje će zahvatiti zemlju s petka na subotu. Već do nedjelje oborine će postupno prestajati, a vjetar slabiti. 

'Područje niskog tlaka premještat će se preko Hrvatske s petka na subotu. Petak će u gotovo cijeloj zemlji biti kišovit. U mnogim će predjelima pasti i više od 50 l/m2, na obali moguće i u kratkom vremenu uz intenzivne pljuskove praćene grmljavinom. S pritjecanjem sve hladnijeg zraka kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg. Do subote ujutro, a osobito tijekom subote snježni pokrivač nastat će i u nekim nizinama pa treba računati na skliske kolnike i poledicu', javlja DHMZ.

VEZANI ČLANCI 

Dio zemlje je pod narančastim i žutim upozorenjima, najviše zbog oborina i vjetra. 

'U petak se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme ponegdje s kišom, glavninom u prvom dijelu dana. Mjestimice na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru kiša može biti obilnija. Puhat će slab i umjeren, na udare ponegdje jak, u višem gorju i olujan jugozapadnjak, a krajem dana na sjeveru sjeverac. Na Jadranu umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo. Jutarnja temperatura između 6 i 12, na Jadranu od 13 do 18 °C. Najviša dnevna temperatura u većini krajeva od 12 do 17, na jugu i na krajnjem istoku malo viša, a na sjeveru zemlje niža', javlja DHMZ.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije