Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vladina odluka

Lučić predložen za šefa Vijeća HAKOM-a unatoč kaznenoj prijavi

'28.01.2011. Zagreb, Hrvatska - Drazen Lucic, ravnatelj Hrvatske agencije za postu i elektronicke komunikacije. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
Petar Glebov/PIXSELL
14.02.2013.
u 16:34

Lučić je prijavljen zbog kršenja pravila javne nabave uredskog namještaja za nove prostore agencije

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade Dražen Lučić predložen je za predsjednika Vijeća Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM), izvijestila je Vlada. Večernji je ovaj tjedan pisao o mogućnosti da bivši ravnatelj HAKOM-a Lučić postane kandidat za Vijeće, unatoč kaznenoj prijavi koju je protiv njega i predsjednika Vijeća Miljenka Krvišeka podnio Gašper Gaćina, sadašnji zamjenik predsjednika Vijeća HAKOM-a, zbog kršenja pravila javne nabave uredskog namještaja za nove prostore agencije.

Lučić je rekao da o nabavi namještaja ne zna ništa jer to nije u nadležnosti ravnatelja.

Vlada je za zamjenika predsjednika Vijeća predložila Domagoja Jurjevića, a za članove Zdravka Jurića, Nikolu Popovića i Marijana Bolarića. Prijedlozi su upućeni Saboru.

Na zatvorenom dijelu sjednice ponovno je dano ovlaštenje Mladenu Turkoviću za obavljanje poslova ravnatelja Direkcije za korištenje službenih zrakoplova, s danom 23. veljače 2013. godine, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Direkcije, a najduže na vrijeme od 6 mjeseci.

Osim kadrovskih pitanja, Vlada je danas donijela odluku o dodjeli na korištenje višenamjenskih autocisterni za vodu iz strateških robnih zaliha, a dana je i suglasnost zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava za postizanje prijateljskog rješenja spora u predmetima Gregović protiv Republike Hrvatske i Jurić protiv Republike Hrvatske.

Vlada je također ocijenila da je prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti Kurikuluma zdravstvenog odgoja neosnovan te predložila Ustavnom sudu da prijedloge ne prihvati. Donesena je i odluka o osnivanju Konzulata Republike Hrvatske, a usvojen je i Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu.

>> Odlazi Lučić: Vesna Gašpar nova je ravnateljica HAKOM-a

Komentara 18

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
16:43 14.02.2013.

- Svi su oni kriminalci -do posljednjeg

OB
-obrisani-
16:52 14.02.2013.

Postovani! Lučić predložen za šefa Vijeća HAKOM-a unatoč kaznenoj prijavi * Hrvatsko poimanje demokracije;-) Bitno da je podoban;-))) Lijep pozdrav!

G1
grom 111
16:52 14.02.2013.

posteno i pravedno sdp

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije