Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar graditeljstva

Kuščević: Uskoro odluka o modelu poticane stanogradnje

Lovro Kuščević
Patrik Macek/PIXSELL
17.02.2016.
u 12:05

- Želimo da se što manje optereti državni proračun i što više gradi s novcima banaka - kazao je Kuščević.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević izjavio je uoči sjednice Vlade da će se vrlo brzo donijeti odluka s kojim će se od tri modela nastaviti poticajna stanogradnja (POS) u Hrvatskoj. - U Hrvatskoj postoje tri programa POS-a, a postoji i taj vrlo dobar zakon te se samo u dvije godine izgradilo više od pet tisuća stanova - kazao je Kuščević, dodajući da se sada sagledavaju aspekti sva ta tri modela - POS, POS Plus i POS najam. - Razgovaramo s bankama i vrlo brzo ćemo donijeti odluku s kojim ćemo modelom poticane stanogradnje nastaviti u ovoj godini i u ovom mandatu. Želimo da se što manje optereti državni proračun i što više gradi s novcima banaka - kazao je Kuščević.

Ranije jutros ministar je, gostujući u emisiji HRT-a, najavio ukidanje projekta 'obveznog energetskog certificiranja apartmana za iznajmljivanje'.  - Dobro smo proučili pravnu strukturu i problematiku, konzultirali smo se s Ministarstvom turizma, sa širokim spektrom stručnjaka i ja sam donio odluku - ukinut ćemo certificiranje apartmana. Moj stručni tim upravo radi na toj odluci, bude li gotova, ja ću je potpisati i s time smo riješili dileme oko tih certifikata - kazao je Kuščević.

Zajednica obiteljskog turizma Hrvatske gospodarske komore (HGK)  pozvala je početkom veljače Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja da povuče pravilnik o obvezi pribavljanja energetskog certifikata za pružatelje turističkih usluga smještaja u domaćinstvu jer se, poručili su, radi o dodatnom parafiskalnom nametu koji opterećuje domaćinstva koja se bave turizmom.

>>Ministar graditeljstva: Ukinut ćemo certificiranje apartmana za iznajmljivanje

>>I stanari u POS-u za svoj dom daju novac. Zato žele da je suh

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije