Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zla kob

Lovac ranio susjeda koji je skupljao drva

lovačka puška
Marko Jurinec/PIXSELL
29.12.2013.
u 18:28

Stjepan Sabo je, nakon operacije, izvan životne opasnosti. Lovac Đorđe Škuljić izvukao ga je iz grmlja, ali je i njemu pozlilo

Neoprezni lovac ranio je sumještanina iz Bršadina pokraj Vukovara u subotu oko 14.30 sati. Nesreća se dogodila uz željezničku prugu Vukovar – Vinkovci, a ranjeni muškarac teško je ranjen. Prema riječima mještana, riječ je o Stjepanu Sabi, koji je kod pruge prikupljao drva za grijanje.

– Stjepan je bio u gustom grmlju kada je Đorđe Šljukić pucao u njega. Vjerojatno ga je zamijenio za neku životinju te pucao u njega. Bilo je to iz nehaja. Nakon što je vidio da je ranio čovjeka, Šljukić ga je izvukao iz grmlja i pozvao Hitnu pomoć – kažu mještani Bršadina te dodaju da Šljukić posjeduje sve potrebne dozvole za lov. Kako inače ima zdravstvenih problema sa srcem, Šljukiću je pozlilo pa su liječnici i njemu na mjestu pružili pomoć. Sabo je ubrzo prebačen u bolnicu u Osijek gdje je hitno operiran i, kako kažu njegovi poznanici, sada je izvan životne opasnosti. Šljukić je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, a uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku.

>> Pucao u šljuku, ranio mladića

Komentara 2

CH
chemica
16:03 30.12.2013.

Preventivno je ispalio šaržer u grmlje. Pravi lovac "sa svim dozvolama". Bolestan na srce. Kako je prošao liječnički? Samo pitam. Da mu se još nije potkrala i "pogreška" da u lov krene s kalašnjikovom? Takvi su ti naši "lovci". Čak ni za prvo i osnovno pravilo nisu čuli. Pritisni obarač tek kada vidiš u što pucaš. Samo tako nećeš čovjeka "zamijeniti" s prepelicom. Tzv. "talijanski sistem". Pucaj na sve što se miče. Blago je protuzakonito, ali u redu je, ako te ne ulove. Ili ako ne upucaš dvonožnog bezrepaša.

ZB
zbuniceva
09:56 30.12.2013.

A kaj reći na ovo nego se sjetiti stare karikature, seljak farba crvenom bojom velika slova KRAVA na kravi, pitaju ga zakaj, veli on pa kaj neznate, počinje sezona lova. Trebalo bude skoro i u prirodu ići po drva ilii u šetnju sa visokim transparentom ČOVJEK i jakim zvučnim aparatom, za svaki slučaj. Nemam nikaj protiv lova ali ipak ga treba bolje organizirati a ne sam bolestan pušku na rame i u najbliži šumarak gdje danas vjerojatno neko krade drva zbog krize.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije