Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEDLOG MUP-a
Povratak na članak

Što donose izmjene zakona? Loši vozači ostaju bez vozačke na dvije godine

Mladi vozači koji skupe devet negativnih bodova i stariji s 12 godina ostajali bi bez vozačke dozvole i mogućnosti da ponovno izađu na vozački ispit dvije godine

Komentari 47

DU
Deleted user
18:40 23.12.2016.

Loš prijedlog, iz policije se već dolazili i prijašnji prijedlozi i sve je gore jer: A. Policija svu krivnju uvijek prebacuje na vozače iako ima milijun neispravnih prometnica koje bi upravo policija bila dužna zatvoriti, ali to ne rade jerr se šefovi policije boje lokalnih političar B. Fokus kazni bi trebao biti na divljacima, a bodove može skupiti i onaj što ima bezazlene kazne, dok svi znamo da divljaci izazivaju većinu nesreća, a ne prekoračenja od 20 km/h. Razlog opet isti: većina divljaka rodbina su lokalnih moćnika kojih se šefovi policije, kao što smo rekli, boje. Uzrok svemu: lokalni šerifi mogu preko svojih partija HDZ i SDP utjecati na izbor šefova policije. I tu se krug zatvara: lokalni divljaci će divljati, lokalni političari će zbog nesposobnosti i kriminala držati lokalne ceste u užasnom stanju, a sav ceh će, kao i uvijek, plaćati sitne ribe.

VL
RI
Ringo
18:34 23.12.2016.

50 Presretača!!! Ne znam ima li išta besmislenije od presretača. Umjesto jednog koji divlja po cesti, odjednom dvojica divljaju.

VL
Avatar FalusBonus
FalusBonus
18:25 23.12.2016.

Trebalo bi znatno postrožiti kazne za neopravdano parkiranje sa sva četri žmigavca u voznom traku, bacanje opušaka i drugog smeća iz vozila pa uz barem tri nagradna boda i masnu kaznu. Više puta mi se dogodilo da se na motociklu vozim iza auta i pokupim pepeo cigarete ravno u oči.

VL
FR
franjom18
19:21 23.12.2016.

Tko ce to ostati bez dozvole? i ponovo polagati ispit, pa nije ispit kriv, ali je nece oduzimati podobnima i dobro odgojeni u dobrim obiteljima te tajkunima, sa lovom!

VL
Avatar Roy Bean
Roy Bean
21:02 23.12.2016.

Uzalud zakoni kad policija ne provodi preventivu. Zagrebačke ulice pune su divljaka koji oduzimaju prednost drugim vozačima divljački jure i nitko ih ne kažnjava.

VL
WC
wolf_cro
21:24 23.12.2016.

Neki od navedenih prijedloga nisu ništa drugo doli dodatni prihodi u proračun. Izvanredni liječnički pregledi? OK, ako se ne plaćaju nek me šalju svaki tjedan. Ali svi znamo koliko liječnički koštaju. I po kojem to kriteriju oni misle ljude time maltretirati?

VL
MA
Machak
21:46 23.12.2016.

I što? Ovi koji ostanu bez vozačke i dalje će se voziti kao i do sada. Posebno ako se radi o manjim mjestima. Ili ako imaju poznatog na pravom mjestu. Smiješno!

VL
AG
agava
19:41 23.12.2016.

Presretači su sporedna stvar, bitno je to da brda oblokanih kojima je oduzeta dozvola i dalje harače po cestama i ubijaju ljude. Ove godine su se po novinama vrtjela nekolicina. Alkoholičaru treba oduzeti trajno vozačku dozvolu kao što to rade u Njemačkoj, jer to su nepopravljivi likovi. Treba donjeti takav zakon da takvi odmah idu u zatvor bez prava zalbe pa tko voli nek izvoli. Sa sigurnošču tvrdim da bi se broj takvi prekršaja smanjio za 50 posto u kratkom roku.

VL
MI
miso
21:07 23.12.2016.

'Što donose izmjene zakona? Loši vozači ostaju bez vozačke na dvije godine'. ... A dobri vozači ostaju vez kruha, mlijeka, svog doma, automobila i postaju roblje banaka i bogataša!

VL
OR
orson
19:06 23.12.2016.

Ponovno represija, nasa policija zna samo za represiju! Od alata ima samo cekic pa joj svaki problem izgleda kao cavao. Edukacija i policije i svih sudionika u prometu je i dalje misaona imenica. Zar nitko u tom sustavu nema kapaciteta shvatiti da se prometna kultura nece postici vrebanjem s radarom u sacekusama na ravnim i preglednim dionicama sa smijesnim ogranicenjima!? Ili jednostavno nikoga nije briga. Pretuzno...

VL
CK
ck_kiki
18:32 23.12.2016.

Koliko znam već je nekoliko puta u zadnjih 10 godina povećavana represija, a rezultata nema. Možda bi trebalo krenuti u neku drugu stranu. Malo preventive, malo školovanja. Malo kamera umjesto idiotskih presretača. itd.

VL
PO
poluprovokator
08:39 24.12.2016.

Potrebna je i revizija SVIH prometnih znakova i oznaka. Brdo ih je pobacano uz cestu samo radi vrebanja kazni...

VL
SM
SmellsLikeŠit
22:21 23.12.2016.

Ah kad se to dosljedno provodilo. Nisu ni sada zakoni toliko loši kad bi se provodili. Umjesto toga zakoni se mogu tumačiti na više načina i kako za koga ,možeš biti pošteđen ako si "ugledne obitelji i sl.

VL
HA
HaryHole33
21:32 23.12.2016.

Slažem se u potpunosti. Ja sam za još oštrije kazne prema onima koji ponavljaju svoje prekršaje. Vožnju u suprotnom smjeru trebali bi tretirati kao pokušaj ubojstva , jer je to isto kao da idem ulicom i pucam bez razloga. Obavezno uzimati vozilo, pa da vidimo tko bi se pravio lud i ponavljao svoje bezobrazluke.

VL
SP
space2
21:56 23.12.2016.

Sta vrijedi oduzimanje vozacke za pojedince koji ionako voze bez iste. Tu treba oduzimati vozila bez obzira na koga glase i tocka. To posebno vrijedi za ponavljace i pijance za volanom

VL
Avatar bodavica
bodavica
22:54 23.12.2016.

najveći problem u Hrvatskom prometu su auto škole koje samo mlate lovu i ništa ne uče one koji im za to plaćaju. Dugo godina vozim i kad vidim ove današnje vozače koji nemaju pojma o finoći rukovanja vozilom smrkne mii se. Nije kriv promet nego su KRIVE auto škole koje nikako ne educiraju buduće vozače te dok se tu nešto ne promijeni nikakvi zakoni, zabrane, kazne neće imati nikakav učinak

VL
Avatar nula
nula
22:31 23.12.2016.

Ovo su kopirali zakon iz Francuske.

VL
Avatar Robinzon
Robinzon
07:27 24.12.2016.

Jedino pravo rješenje umjesto oduzimanja vozačke na određeno vrijeme, je oduzimanje vozila na određeno vrijeme bez suvišnih zašto.

VL
BO
boovuu
00:06 25.12.2016.

treba početi oduzimati sredstvo sa kojim je počinjen teži prekršaj (kao švicarci) i tada bi bili puno manje težih prekršaja.

VL
Avatar maxist
maxist
07:11 24.12.2016.

Prijedlog kao do sada + novi uređaji +članak "nema isprike,pomoći ni opravdanja a istina je od oka policijskog. Vozač je uvijek kriv . Ceste se ne spominju , ni vrijeme tj idi pješke

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.