Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRAVA O ZAPADNOM BALKANU
Povratak na članak

Lordovi uzburkali duhove zbog izjava da BiH prijeti raspad

Rastući elementi radikalizacije, posebice među muslimanima, i nespremnost Srba prihvatiti se daytonskog sna koji se veže uz jedinstvenu naciju - sve su to razlozi što je zemlja podijeljena više nego ikada

Komentari 266

JI
jimpx131
12:50 20.09.2017.

Umjetne države nikada ne mogu opstati. Tamo se ni Hrvati ni Srbi ne osjećaju kao u svojoj zemlji, Hrvati osjećaju pripadnost RH, a Srbi logično Srbiji. S tim da Bošnjaci su Hrvati i Srbi koji su dolaskom Osmanlija prihvatili islam, ali danas to poriču.

VL
Avatar Tomo Tom
Tomo Tom
12:57 20.09.2017.

Multinacionalne države su stvar prošlosti. BiH će se raspasti isto kao što se to i Jugoslaviji dogodilo, samo je pitanje vremena kad će se to dogoditi.

VL
LS
ljiljana.stankovic.754
14:03 20.09.2017.

Braco Lordovi i ostale barabe tzv. medjunarodne zajednice: Dozvolili ste raspad vestacke tvorevine Jugoslavije na nacionalne drzave Hrvata, Srba, Slovenaca...,a sada hocete da ti isti narodi zive u "maloj Jugoslaviji" odnosno u BIH. Mir ce nastati kad svako ode gde ga srce i geni vuku, kad se zavrsi stvaranje tih nacionalnih drzava, pa da zivimo ko susjedi na miru. A muslimani nek imaju tacno onoliku drzavu kolika im po katastru pripada.

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
13:17 20.09.2017.

Tri vjere i tri naroda na silu u jednoj državi, dajte molim vas, mora puknut kad tad, što se god prije dogovore i razgraniče u miru biće bolje za sve, ovo ne vodi ničeme.

VL
TI
Tixon
13:12 20.09.2017.

Konačno shvatili i engleski lordovi.

VL
LI
linalena
17:31 20.09.2017.

Hrvatski Ustav odredio je referendum u slučaju promjena granica. Na referendumu ćemo odbiti prihvatiti Hercegovce. To je 100%.

VL
Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
14:04 20.09.2017.

Muslimimanski ekstremizam i jednoglasna želja sviju njih, od sveučilušnih profesora do bradatih mudžahedina, da etnički očiste BiH od Srba i Hrvata je glavna opasnost za opstanak BiH. Uvijek prisutna težnja Srba za otcjepljenjem samo čeka da Muslimani pređu granicu, kako su Hrvati nekad čekali pogrešku Srba da rasture SFRJ. Jedino bi Hrvati bili spremni prihvatiti prihvatiti BiH kao malu Švicarsku s 3 kantona kao dio EU i NATO ali su najmanji, premali da nametnu taj koncept. Sve u svemu, teško mi je zamisliti dobar scenarij za BiH.

VL
Avatar jest
jest
13:04 20.09.2017.

Eto sada su i Britanci rekli ško stalno govorim da su najveći problem BiH Srbi i Bošnjaci sa svojim ekstremizmima a da su Hrvati kao narod u BiH ugroženi. Štoviše general Sir Rose upozorava i na muslimanski fudamentalizam što očitoo jest veliki problem.

VL
KL
klasika
14:05 20.09.2017.

Hvala Britancima na aktualizaciji jer stanje je neodrživo.

VL
DU
Deleted user
14:02 20.09.2017.

Pa BiH je već podijeljena i što se tu više ima dijeliti !?

VL
DU
Deleted user
13:40 20.09.2017.

Kad se jednom bih raspadne, napokon će sreća i mir svanuti i u tim prostorima.

VL
SA
Shariel Aron
13:36 20.09.2017.

Ej lordovi,sad ćete ćuti Reis Ulemu Kavazovića kad vam se obrati.

VL
MA
Majur
13:48 20.09.2017.

Engleski lordovi.....imaju svoje fine prstiće već stoljećima po cijelome svijetu unutra...njihov način razmišljanja se nije primjenio nego sa koljena na koljeno prenesao...svi smo mi njihove kolonije ili kako oni to vele "nikada sunce ne zalazi u britanskome kraljevstvu"....otkrili sad toplu vodu u vezi BiH što je priprostome čobanu u nekoj pripiz.ini u BiH bilo 95.g već jasno.

VL
Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
14:31 20.09.2017.

Odavna se na Zapadu upozorava na radikalizaciju islama u BiH, Hrvatska je čak zakasnila u tome..

VL
VL
vladimir964
14:44 20.09.2017.

BiH u ovom obliku jednostavno ne može opstati. Nitko ju ne osjeća svojom, svi vide u onima drugima neprijatelja. U jednoj državi koja je zapravo tri i pol (računajući i Distrikt) i ne može se razvijati ni gospodarstvo, ni poljoprivreda išta drugo. U takvoj monstruoznoj tvorevini nema mogućnosti dugoročnoga planiranja, pa tako ni kreditiranja niti poslovanja zbog nesigurnosti. Ovo ovako je osuđeno na propast.

VL
MI
misho32
14:43 20.09.2017.

jel to onaj Pady od salvete , koji je po toj salveti postao gubernator BIH,-a , sada se on pita za riješenje a kreator je ovakve BiH

VL
DU
Deleted user
17:00 20.09.2017.

Engleski lordovi dele pravdu po BiH.Ako cemo biti iskreni,ima li nacije koja je visa zla posejala po svetu(osim Usa),osim Engleske?Imali su kolonije po celom svetu,iskoristavali narode na svim kontinentima.Sve zbog toga,da bi njihovi perverzni plemici ziveli po zamkovima,pili svoj j.beni caj,uzivali u hrani,kriketu,lovu...Da ne nabrajam.U ratovima u bivsoj Sfrj su i oni itekako umesali svoje prste.A sada,nasli su se pametni,da oni odredjuju kako ce ko ziveti.Pa zar ima veceg nemorala i ironije od toga?

VL
DU
Deleted user
16:42 20.09.2017.

Zanimljiv je podnaslov ovog članka gdje se kaže:"...nespremnost Srba prihvatiti se daytonskog sna koji se veže uz jedinstvenu naciju". Iz članka se ne može zaključiti da li je su tu "genijalnu misao" smislili britanski lordovi, general Rose, ili autor Oliver Cvitković. U svakom slučaju, teško je procijenit da li je ta "mudrost" gluplja ili bezobraznija. Po toj "logici" ispada da su Hrvati u BiH spremni prihvatit da pripadaju jednoj naciji (bosanskoj, muslimanskoj, turskoj, džamahirijskoj...???), a tvrdoglavi Srbi nisu. A da li bi netko od navedenih "mudraca" mogao odgovorit, da li su Englezi u Sjevernoj Irskoj, spremni prihvatiti izjašnjavat se kao Irci?

VL
EN
enigma898
14:12 20.09.2017.

Narod je presiromašan i prejadan, sigurno im nije do ratovanja, a mislim da još nisu ni mine skinute iz prošlog rata... Ako već ne ide mirnim putem se razići, Hrvatima HRHB, Srbima ova RS, a Bošnjacima sve ostalo... Kad se umiješaju engleski lordovi, cionisti, EU, NATO, Turska,Rusija i arapski šeici možete očekivati samo krv, a očito već pripremaju narod na to... Pamet u glavu, posebno muslimani, ISIL, Al-Qaeda i slične organizacije su antikršćanske i antimuslimanske stvorene i naoružane od cionista i NATO-a, a financirane od njihovih saveznika, ponajviše S.Arabije.

VL
DU
Deleted user
13:56 20.09.2017.

Još jedan dokaz kako zapadni političari nemaju pojma o stanju ovdje. nijedan od dva razloga koja su naveli nisu kritični za bih, nego je kritičan bošnjački hegemonizam po uzora na slobodana miloševića. no mnogi su na zapadu miloševića doživljavali pozitivno, pa tako blagononaklono gledaju istu takvu politiku bošnjačkih nacionalista u bih, a i vučić im je mio iako je riječ o kopiji miloševića.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.