Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova prevara

Lopov se lažno predstavio kao direktor pa djelatnica uplatila 31.000 eura na račun tvrtke izvan RH

euri
DPA/PIXSELL
18.01.2023.
u 12:00

Djelatnica je lopovu poslala novac, misleći kako samo izvršava zadatak koji joj je zadao njezin direktor

Nova internetska prevara na području PU osječko-baranjske "opelješila" je račun jedne tvrtke iz Valpova. Djelatnica je lopovu poslala novac, misleći kako samo izvršava zadatak koji joj je zadao njezin direktor.

- Nepoznati je počinitelj od 12. do 16. siječnja uputio elektronsko pismo djelatnici jednog trgovačkog društva iz Valpova, kojoj se lažno predstavio kao direktor tvrtke, te je od nje zatražio uplatu na račun jednog trgovačkog društva izvan granica Republike Hrvatske u iznosu većem od 31.000 eura, što je ona učinila - izvijestila je Edita Roterbauer, glasnogovornica PU osječko-baranjske.

Ubrzo je shvatila da  prevarena, zbog čega su čelnici tvrtke podnijeli kaznenu prijavu za prijevaru protiv nepoznatog počinitelja.

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
13:08 18.01.2023.

Dajte molim vas... toliko naivan biti. prije bih povjerovao da ona sama ili u dogovoru sa direktorom pelješi tvrtku pa sad kao prevareni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije