Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SR-72

Lockheed Martin najavio hipersoničnu bespilotnu letjelicu

lockheed martin sr-72
Lockheed Martin
02.11.2013.
u 09:15

Lockheed Martin izradio je planove za letjelicu koja može postići brzinu od 6 Macha, što je dvostruko brže od Blackbirda

Lockheed Martin najavio je hipersoničnu špijunsku bespilotnu letjelicu SR-72, dugo očekivanog nasljednika letjelice SR-71 Blackbird, prenosi RT.

Planovi za SR-72 otkriveni su u petak u članku u američkom tjedniku Aviation Week, u kojemu se navodi da je Lockheed Martin izradio planove za letjelicu koja može postići brzinu od 6 Macha, što je dvostruko brže od Blackbirda. Letjelica je inače sličnih dimenzija kao Blackbird, piše Wired.

Blackbird je predstavljen 1966. godine i bio je u pogonu sve do 1999. Prvenstveno su ga koristile američke zračne snage i NASA za obavještajne zadaće tijekom Hladnog rata. Izgrađeno ih je ukupno 32, od čega je 12 uništeno u nesrećama, no nijedna nije pala u borbi s neprijateljima.

Komentara 9

GE
gemist
12:14 03.11.2013.

SR-71 prekrasna ptica,genijalci su ju smislili,daleko ispred svog vremena u ono doba 1966.,rastezala se u letu od trenja,nevjerojatno,ovo bude bespilotna,ali ko je s onim strojem upravljao svaka čast

HA
hacker
10:49 02.11.2013.

Nema problema s plazmom i pregrijavanjem trupa jer će ionako max. brzine postizti u rjeđim slojevima atmosfere tj. na rubu svemira.

SE
selbivoje
16:54 02.11.2013.

jednoga dana mozda i skoro letjecemo i mi sa ovim bezpilotnim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije