Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bjelovarčanka Nataša
Povratak na članak

Ljutita na sustav: Sav mi novac s računa uplaćuju banci

Otkad je na bolovanju zbog razvoda braka plaća joj više nije dovoljna za kredit, a poslodavac joj ne priznaje zaštićeni račun. Muž ostao živjeti u kući i ne otplaćuje kredit iako je sudužnik.

Komentari 34

OB
-obrisani-
09:13 10.02.2012.

zar bi sad trebali skupljati novce da joj se plati kredit.?? nek se vrati na posao ako joj je tako teška situacija....

VL
Avatar WindFucker
WindFucker
10:04 10.02.2012.

...a i ovo bolovanje od 5 mjeseci zbog razvoda... Postali smo jako komotni... Rastavim se, uzmem bolovanje na \"neodređeno\" vrijeme, tražim da mi se smanji rata kredita i čekam penziju... Njoj je jadnoj, cijeli život stao kada se rastala...

VL
SU
suncobran
20:18 10.02.2012.

ovrhovoditelji su krivi jer trebalo bi poštivat ponos svakog građana i ako je ona podigla kredit ostavit joj barem 1/3 plate a ako to nije dosta ima sudužnika a to je muž (bivši)ako ako nije neka gluma jer ima sada dosta ljudi da se rastaju radi ovrha i uzimaju djevojačko prezima a kad malo pratite iz dalekog zajedno spavaju žive u kući idu na skijanje ali su imenom i prezimenom dvije strane osobe a i dalje muž i žena

VL
AN
Antiflašist
10:06 10.02.2012.

Nije bez vraga moderna uzrecica \'uletio ko budala u kredit\'.

VL
PA
patavo
11:35 11.02.2012.

zašto nemogu ocjeniti komentare,???

VL
Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
10:42 10.02.2012.

Po nalogu FINE moraju postupati i banka i poslodavac.

VL
PI
prava istina
10:01 10.02.2012.

Nataša, vrlo jednostavno riješenje i čudi me kako ga nisi upotrijebila. Od HZZO-a zatraži da ti se obavezno zakonski dio isplačuje na ruke na kućnu adresu. Oni su to po zakonu dužni ispoštovati. Ako to ne ispoštuju odmah podnesi kaznenu prijavu protiv odgovorne osobe u DZZO-u. Jednostavno će te ignorirati do tog trenutka dok ne potegneš ono svoje zakonsko pravo. Vrlo olako krše zakone, ali kaznena odgovornost nepoštivanja zakona postoji i oni će to morati izvršiti.

VL
DU
Deleted user
11:41 10.02.2012.

Kako je da je!! Ovdje je jasno i tko je krivac! Drzava! I samo ona, jer drzava je svojoj \"ustavnoj skrbi za svoje gradjanje\" morala inzistirati da banka u ugovor o kreditiranju uvede i klauzulu o \"prestanku kreditne odgovornosti pri razvodu braka i na to slijedbeno petomjesecno bolovanje\". Rate su se morale odmah staviti u \"stanje mirovanja do prolaska svih mentalno socioloskih kriza\". Ali drzava nije ispunila tu svoju \"svetu ustavnu obavezu\" a jadna mala Nastasa to nije znala kad je potpisivala ugovore o kreditu...Evo, vidite kako se \"macehinski\" ponasa drzava prema svojim gradjanima. Pa kako se tek onda poslodavac moze drugacije odnositi prema jadnoj maloj Natasi. A kako ce se taj poslodavac tek odnositi kad se \"krizna Natasa\" opet vrati na posao...Kako ce je maziti, paziti, cuvati....i to sve zahvaljujuci Vecernjem listu. Hehehehe, Natasa mora do vijekova biti tim \"novinama\" zahvalna. -:) -:)

VL
IL
ilki
10:11 10.02.2012.

@stargovnar Sta uzimas Ameriku za primjer kad je to zemlja gdje je vecina stvari i zakona apsurdno i nepojmljivo!

VL
OB
-obrisani-
10:07 10.02.2012.

Natasa --pokupi svoje --prnjice i dodji ti kod nas u dijaspori----sve drugo mos zaboravit....

VL
HP
hps
10:10 10.02.2012.

jadne njene kolege kojima je prijetila šteta što nije skupila snage pa ih poubijala jer oni nju ubijaju polako ali sigurno

VL
OB
-obrisani-
10:10 10.02.2012.

Natasa--ONI--su sebi napravili Drzavu kako njima pase,ehehhehehehe a SIROTINJA ---izginula...heehehhhe eto takvi su UDBASI,,,,,

VL
OS
osica
09:11 10.02.2012.

dugovi se moraju plaćati - no naš Zakon o ovrsi je okrutan i nehuman prema dužniku. Ne komenirajući i nepoznavajući konkretnu situaciju - činjenica je Fina - obustavi svakako prvi mjesec - kompletna vaša primanja po bilo kojoj osnovi. (Možeteete umrijeti od gladi vi i vaša beba ako se slučajno na porodilnom- koga briga). Onda morate otvoriti \"zaštićeni račun\" i tražiti povrat sredstava koja nisu po zakonu trebala biti ovršena (dječji doplatak, 2/3 primanja i sl...). Sve to morate učiniti vi bez lipe u džepu. Nemoćna je Fina, nemoćni ste vi . zašto je netko ovakav Zakon pustio u primjenu. Gdje je tu čovjek u koga se svi zaklinju.

VL
KI
kiks
10:20 10.02.2012.

Probaj se dogovoriti u banci,prostora za razgovor ima...

VL
Avatar WindFucker
WindFucker
10:21 10.02.2012.

Muž ostaje živjeti u kući i ne otplaćuje kredit iako je sudužnik. ____________________________________________________________ Zašto bi muž plaćao kredit? Koliko se može pročitati u članku, kredit se naplaćuje putem administrativne zabrane ili trajnog naloga sa dužnikove plaće (Nataše). Dok god onana prima plaću dovoljnu za ratu kredita, banka nema razloga kredit naplaćivati sudužniku (suprugu). A zašto je onda muž ostao u kući? Tko zna... Tko je koga napustio / ostavio i zbog čega? Da li su pokrenuli brakorazvodnu parnicu? Djeca? Ništa se od toga ne spominje, već se samo ovu ženu prikazuje kao žrtvu, i to žrtvu sustava - a to je potpuno krivo... Ova žena je žrtva, sama po sebi... Znala je ili je barem trebala znati u što se upušta kada je dizala kredit...

VL
ZE
zelenaruka
11:00 10.02.2012.

bitno da ranjena dušica ima sunčane naočale iznad ćelenke...jeb** ti doktore u komisijama koji mene šalju sa slomljenom kosti raditi a ovu drže 5 mjeseci na trošak države na bolovanju

VL
ME
mellifera196666
11:09 10.02.2012.

Poštovana g.Nataša! Život je satkan od uspona i padova,velikih užitaka i velikih razočaranja,Trusardijevih očala,Biagiotinih parfema,ali i vekne kruha i tople peći.Sve ima svoj vijek trajanja,poslije kiše dolazi sunce i obrnuto,kako siješ tako i žanješ!U svemu je jedino bitno biti čovjek i imati ljudsko dostojanstvo.Vi to očito nemate!

VL
DU
Deleted user
12:03 10.02.2012.

Kažu u pošti da ih je zvala i da je bila bezobrazna.I sam sam često bezobrazan,što ne znači da sam u krivu,dapače,što me više j***u u zdrav mozak,to sam bezobrazniji.

VL
DU
Deleted user
12:00 10.02.2012.

\"Navode da je još u svibnju 2005. godine potpisala izjavu kojom daje suglasnost za obustavu na plaću.\" Koliko sam upoznat zaštićeni račun u Fini ima prioritet. Inače,ovakve \"suglasnosti\" se daju pod prosilom jer inače se ne može dobit kredit.I zaštoo ona sada ne bi povukla tu suglasnost,valjda smijemo napravit i nešto što nama ide u korist a ne samo nešto što bankama ide u korist.

VL
ZE
zelenaruka
12:47 10.02.2012.

Z_tenej, ova \"suglasnost\" je pretpostavljam obustava na plaću u iznosu rate kredita i to je normalno..Mada mislim da je naknada plaće u vrijeme bolovanja izuzeta od ovrhi...Tak i tak joj sad izlazi kredit ako je na 7 godina. Jedino mi nekak bode oči kak je jadna u psihičkim problemima zbog razvoda i onda dane provodi doma s mužem koji ju je navodno i bacio u te probleme...smrdi ova priča od glave do pete..uopće ne mogu suosjećati s tom ženom, sorry..

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.