Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadavio djevojku

Ljubomorni skitnica godinama tajio ubojstvo Dubravke Horvat

ljubomir orsus
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/6
08.09.2010.
u 11:31

Poslije ubojstva Oršuš je nastavio svojim putem, živio je po parkovima, spavao po kolodvorima te se skitao po Čakovcu, Varaždinu, Zagrebu i moru.

Ako nećeš biti moja, nećeš biti ničija – vjerojatno su bile posljednje riječi koje je prije četiri godine čula 28-godišnjakinja iz Sitnice pokraj Murskog Središća. Izgovorio ih je njezin “dečko” Mladen Oršuš, tada 32-godišnjak, iz naselja Parag 2, pokraj Nedelišća, kojega je htjela ostaviti. Potom ju je golim rukama zadavio i njen leš bacio u jamu za popravak vlakova u prastarom objektu uz varaždinski željeznički kolodvor.

Tijelo prekrio odjećom

U tom napadu ludila bio je dovoljno priseban te računao da je nitko neće pronaći. I doista su prošle tri i pol godine dok u svibnju ove godine slučajno nije otkriven leš, jer nitko nije zalazio u objekt. Preciznije rečeno, pronađeno je ono što je ostalo od gotovo sasušena tijela, na koje je bio pobacao različitu odjeću. Mladen je godinama čuvao strašnu tajnu u sebi i nastavio dotadašnjim životom skitnice, bez krova nad glavom. U Paragu 2 naša ekipa danas je pronašla njegova mlađeg brata Ljubomira, koji je šokiran spoznajom da je njegov brat, kako je pokazala istraga, ubojica.

– Brat ne živi u Paragu. Ovdje nema ništa. Ja imam mnogo djece, s nama nije mogao biti. Skitao se po Čakovcu, Zagrebu, moru… Najviše je bio u Varaždinu. Živio je po parkovima, spavao po kolodvorima i sličnim mjestima – kaže Ljubomir Oršuš.

Živjeli zajedno u naselju

Oko njega okupili su se brojni mještani Paraga. Mladena su, kažu, rijetko viđali. Došao bi tek jednom u mjesecu, kad bi stigla socijalna pomoć. I Ljubomir i dio mještana prisjetili su se da je tad, 2006. godine, bio s Dubravkom Horvat, za koju pretpostavljaju da je žrtva. Kažu da su čak neko vrijeme živjeli skupa u Sitnicama te dodaju da se i ona skitala poput njega.

– Nikad ne bih očekivao da bi Mladen učinio takvo što. Šokiran sam – kaže Ljubomir. On i susjedi složili su se da Mladen nije bio agresivan, a ni tjelesno snažan. Kako smo neslužbeno doznali, Oršuš ipak nije mogao podnijeti teret zlodjela, pa je u zatvoru, gdje je bio do prosinca prošle godine, te po selu pričao kako zna da je žena ubijena, odnosno da ju je netko ubio. Poslije uhićenja, u cijelosti je priznao ubojstvo, a ženu je ubio jer nije s njim htjela nastaviti ljubavnu vezu.

Komentara 6

BR
brainiac
13:26 08.09.2010.

Ovdje bi se mogli snimat hororci.

Avatar zagrebbbb
zagrebbbb
12:11 08.09.2010.

a koliko još ima takvih nerješivih slučaja kao ona cura iz Zagreba mislim da se preziva sa Horvatič ili tako nekako

OB
-obrisani-
18:58 08.09.2010.

Prije 6 mjeseci otvorila se nova prilika da se izvučete iz financijske krize. Ta prilika je www.gdi-wealth.ws. Ova web stranica pomogla je više od 400 ljudi da se spase od \"propasti\", tj. bankrota, a neki od njih ne samo da su se oduprli krizi, već su i osigurali mjesečne prihode veće od 8000 kuna! Ukratko, www.gdi-wealth.ws je pomogao mnogima da promijene svoj život. Zašto ne bi i VAMA?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije