Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI S NASLJEDSTVOM

Ljubica po drugi put ostaje bez krova nad glavom: Otplatila cijeli dug stana, a nasljeđe i dalje ide majci?

Ključ u bravi
Pixabay
09.02.2024.
u 16:22

80 kvadrata na atraktivnoj lokaciji. I čovjek koji ga je kupio, a da ga nikad nije vidio! On ušao u posjed, a Ljubica na cestu! Kako je do ovoga došlo?

Kao malu majka ju je ostavila u domu u Nazarevoj, godinu dana kasnije Ljubicu Hackstock baka i djed preuzimju na brigu i sele se u Split. S njima je provela cijeli život, odrasla je, pomogla oko otplate stana, režija, dugova, doplaćivala baki dom za starije, piše Dnevik.hr.  I danas kad je taj dom sve što joj je ostalo, Ljubicin jedini dom, njena majka prodaje nepoznatom čovjeku.

Prodaje ga znajući da njezina kći Ljubica i dalje živi u njemu. Stan je kupio čovjek koji ga nikada nije vidio i bez ključa! Bez ikakvih prava, bez krova nad glavom. Sa svoje 42 godine, po drugi put u životu ostavljena da se snađe kako zna i umije.

Naime, kada je Ljubicu majka ljubicu ostavila u domu od tada od nje ni traga ni glasa. Njezini baka i djed jedino su što je imala, živjeli su u Našicama, a 1985. preselili u Split.

"Oni su bili moja udomiteljska obitelj, pretpostavljam da me nisu posvojili jer sam bila s njima u rodu, ja sam bila njihova unuka pa onda nije bilo potrebe za posvajanjem nego sam bila pod Centrom za socijalnu skrb u njihovoj udomiteljskoj obitelji kao kod njih", rekla je Ljubica.

Dom je doplaćivala koliko je bakinim primanjima nedostajalo. Kada je i baka preminula nastavila otplaćivati stan, režije sve što je bilo potrebno. No ipak stan je išao majci, ukoliko nema oporuke, nasljeđivanje ide nasljednim redovima. Drugim riječima tko je prvi u nizu taj dobiva ostavinu.

VEZANI ČLANCI: 

"Postoji mogućnost da se isključi nasljednik od nasljeđivanja, ali za to moraju biti ostvarene stroge zakonske pretpostavke u konkretnom slučaju eto možda bi se radilo o tome o nekakvom grubom zanemarivanju uzdržavanja", rekao je odvjetnik Boris Makarović.

Jer iako je brinula o baki, otplati stana, režijama sud možda to ne bi uzeo za nužno i opravdano s obzirom da je baka imala nekretnine od kojih je mogla podmiriti troškove. Drugim riječima to što se njezina kćer nije brinula o njoj, nije ni bitno. A trebalo bi biti bar u ovom slučaju, piše Dnevnik.hr. 

VIDEO: Policijski službenici spašavali strane državljane iz rijeke Save

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije