Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Plaćamo danak necijepljenja'

Ljiljana Radić Betica: Nepotreban strah kod starijih doveo je do velikog broja hospitaliziranih

Dubrovnik: Prvo cijepljenje protiv koronavirusa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
10.01.2022.
u 08:44

Pacijenti hospitalizirani u OB Dubrovnik često navode kako nisu cijepljeni jer ih je bilo strah zbog starosti i teških bolesti

Brojevi novooboljelih od koronavirusa rastu, a mnogo je i onih koji su hospitalizirani. Kako navodi Ljiljana Radić Betica iz OB Dubrovnik, "plaćamo danak necijepljenja". 

- Mi dijelimo sudbinu cijele Europe i SAD-a gdje je sada krenula pandemija omikrona. Mi još imamo i problem s deltom, na to je došao i omikron (...) Taj veliki broj oboljelih utječe i na broj onih koji su hospitalizirani jer su pomiješani delta i omikron - rekla je Ljiljana Radić Betica za HRT. Na bolničkom liječenju u dubrovačkoj bolnici je oko 65 pacijenata, a na intenzivnoj njih petero.  

- Nesretni smo jer su to u pravilu necijepljene, starije osobe s komorbiditetima. Razlog zašto su u bolnici je njihov necijepni status. Vrlo smo nesretni - rekla je i objasnila da takvi pacijenti često navode kako nisu cijepljeni jer ih je bilo strah zbog starosti i teških bolesti. 

VIDEO Od ponedjeljka nove mjere: Ograničavaju se javna okupljanja, pojačana uporaba maski

- To nisu osobe s Facebooka, tu društvene mreže nisu imale utjecaja. Taj nepotreban strah koji je prisutan kod starijih je doveo do toga da imamo ovako velike brojeve u bolnici - rekla je.

U europskim zemljama u kojima je procijepljenost velika, dodala je, hospitalizacija ne prati veliki broj zaraženih osoba.

- Daleko je smanjena smrtnost u ovom valu u odnosu na prijašnje. Nažalost, u Hrvatskoj nije takva situacija i mi plaćamo danak necijepljenja - rekla je Radić Betica.

Od danas su na snazi nova ograničenja, a Radić Betica ističe važnost pridržavanja svih mjera. 

- Omikron je tsunami svugdje, taj broj je bio za očekivati i kod nas. Najveći je problem necijepljenje - zaključila je.

Komentara 2

Avatar Ginomo1878
Ginomo1878
08:54 10.01.2022.

Zašto se pacijente uopće pita da li su cijepljeni ili ne? I kome oni uopće moraju objašnjavati zašto nisu???

TE
texviler
09:55 10.01.2022.

još nije naučila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije