Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORaH-ova analiza

'Hrvatska sigurno ne može biti Norveška, prije Sudan'

Ljiljana Katičić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
14.06.2015.
u 16:55

Leustek je ustvrdio da ovim ugovorima Hrvatska može postati samo energetska kolonija

Ljiljana Katičić, predsjednica Foruma za gospodarstvo ORaH-a, danas je na konferenciji za medije u Zagrebu s nezavisnim naftnim stručnjakom Srećkom Leustekom predstavila ekonomsku analizu i zaključke o projektu istraživanja i eksploatacije ugljikovodika te predloženim ugovorima za koncesionare za projekte i na Jadranu i na kopnu.

- ORaH-ova analiza, kao i analiza mnogih naftnih stručnjaka koji su nam se javili, pokazuje kako su predloženi ugovori, kako za kopno, tako i za Jadran, ekonomski štetni za Republiku Hrvatsku - rekla je Lj. Katičić, objavio je ORaH u priopćenju. Dodala je da predloženi ugovori o podjeli proizvodnje ne ispunjavaju osnovne ciljeve te da Hrvatska njima preuzima velike rizike s gotovo nikakvim povratom dobiti, a cijeli projekt eksploatacije ugljikovodika neće postići niti proklamirane ciljeve energetske politike Republike Hrvatske.

- Stoga smo u ORaH-u vrlo zabrinuti i sumnjamo i na koruptivne prakse u ovim projektima - rekla je Lj. Katičić.

Leustek je pak ustvrdio da ovim ugovorima Hrvatska može postati samo energetska kolonija.

- Hrvatska sigurno ne može biti Norveška, kao što predvodnici projekta poručuju, već prije neka afrička država u doba kolonijalizma ili primjerice Sudan - zaključila je Lj. Katičić.

>> Vidi li se iz Hrvatske budućnost bez nafte?

>> Norveški stručnjak: Budite pametni, zadržite kontrolu krenete li u posao s naftom!

Komentara 14

DU
Deleted user
17:19 14.06.2015.

Daj mi navedite i jedan projekat HNS-ovaca a da nije za osobni probitak njezinih članova?

BA
barbaizamerike
17:12 14.06.2015.

ANKETA ko misli da je Milanovic lijen i nesposoban neka mi udari plus HVALA

Avatar navijač
navijač
17:28 14.06.2015.

Pa ako nas i dalje bude vodila ova nehrvatska vlada vise je nego sigurno da cemo postati kolonija i to onig jos gorih i zatucanijih od nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije