Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILJANA BORZAN

'Ljevica mora imati zajedničkog kandidata, a Milanović najbolje stoji u anketama'

Biljana Borzan
Foto: Robert Mihaljević
1/6
28.05.2019.
u 13:28

Biljana Borzan priželjkuje da ljevica ima jednog zajedničkog kandidata za predsjedničke izbore oko kojeg će se okupiti sve stranke s tog političkog spektra.

Europarlamentarka Biljana Borzan (SDP) izjavila je u utorak u Koprivnici kako se protivi unutarstranačkim predizborima za predsjedničkog kandidata, što potencira dio članstva.

– Protivim se predizborima jer je to opet opasnost da se stranka dijeli i da se ulazi u rovove. Stranka na tijelima treba donijeti tu odluku – naglašava Borzan.

Na pitanje koga bi podržala za predsjedničkog kandidata – Zorana Milanovića ili Tonina Piculu – ističe kako je o tome prerano govoriti jer se oni najprije trebaju izjasniti imaju li tu ambiciju ili nemaju.

– Milanović u anketama stoji najbolje, ali mi još ne znamo je li on kandidat ili nije. Ni Picula se nije izjasnio o tome. A koga ja preferiram? Ankete daju prednost Milanoviću i racionalno bi se dalo zaključiti da bi to bio on. Ali, ako Milanović to ne želi, onda nemamo o čemu razgovarati – upozorava.

No, svakako priželjkuje da ljevica ima jednog zajedničkog kandidata oko kojeg će se okupiti sve stranke s tog političkog spektra. Uspjeh desnice na europarlamentarnim izborima u Hrvatskoj pokazuje da se ljevica mora okrupnjavati i pritom nitko ne smije gledati svoj sitni interes.

– Amsterdamska koalicija nam je bliska, tu su i neke manje stranke i pojednici poput Dalije Orešković. S njima moramo razgovarati, odnosno okupljati ljude i stranke. Pokazati zajedništvo i snagu da se može pobijediti i mijenjati ovo stanje u društvu – zaključila je Borzan.

Na konferenciji za novinare u Koprivnici o rezultatima izbora govorili su i gradonačelnik Mišel Jakšić te šef gradskog SDP-a Tomislav Golubić. Oni su istaknuli kako je SDP u Koprivnici ostvario najveću pobjedu u odnosu na HDZ od svih velikih gradova i sjedišta županija u Hrvatskoj.

GALERIJA Ovih 12 kandidata osvojilo je mandate za Europski parlament

Biljana Borzan
1/15
Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
14:12 28.05.2019.

Na jako niske grane ste pali kad vam je Milanović naj bolji kandidat, da se čovjek zapita a kakvi su tek ostali

DU
Deleted user
14:59 28.05.2019.

Predlažem vam Izeta Fazlinovića!

Avatar nekakav
nekakav
14:53 28.05.2019.

pa njega ste otjerali... što je, drug josipović vas odbio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije