Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na podstranskom imanju

Ljetnikovac Cindro – zelena pozornica Kulturnog ljeta u Podstrani

29.07.2019.
u 09:30

Ovogodišnje Kulturno ljeto otvoreno je u ljetnikovcu s večerju poezije i likovnom izložbom uz pjesmu klape Ankora, a potom je upriličena večer opernih arija i dueta...

Na priobalnome podstranskom imanju što ga je stekla zaslugama u borbi protiv Turaka, ugledna splitska obitelj De Cindris podigla je u 18. st. zdanje koje je osim stambeno-gospodarske imalo i obrambenu ulogu, uklopivši u jedan ugao njegova dvorišta utvrdu staroga benediktinskog samostana (kojega se puškarnice i sada vide), a njemu nasuprot sagradivši zgradu nad čijim se ulaznim vratima nalazi obiteljski grb.

I dok se unutarnji prostor još uvijek, iako samo ljeti, koristi u stambene svrhe, dotle je dvorišni prostor ljetnikovca, površine 900 m², doživio istinski kreativnu prenamjenu: uređen je kao perivoj s pomno odabranim hortikulturnim vrstama te postao otmjenom “zelenom pozornicom” biranih podstranskih ljetnih kulturnih priredbi, koja svakoga ljeta otvara svoja vrata domaćim i stranim likovnim, glazbenim, dramskim i književnim umjetnicima.

Ovogodišnje Kulturno ljeto otvoreno je u ljetnikovcu s večerju poezije i likovnom izložbom uz pjesmu klape Ankora, a potom je upriličena večer opernih arija i dueta u kojoj su nastupali sopranistica Neda Aleksić i tenor Vjekoslav Kaštelančić, uz klavirsku pratnju Zorana Velića.

U utorak 30. srpnja u 21h na programu je večer fado glazbe s Ivom Perkušićem i sastavom Fado5, a u srijedu, 7. kolovoza u 21h, zakazan je koncert popularne splitske pjevačice Ane Opačak. Ovdašnja publika poznaje oboje glazbenika, koji s ovogodišnjim nastupima nastavljaju niz svojih gostovanja u Podstrani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije