Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liste čekanja

Programom plus u pet tjedana pregledano 23.308 pacijenata

Siniša Varga,Program plus
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/6
18.03.2015.
u 15:11

Ministar zdravlja, prim. Siniša Varga uručio je priznanja za uspjehe u provedbi projekta

- Od početka provedbe Programa plus 11. veljače, u pet tjedana pregledano je 23.308 pacijenata više nego u istom razdoblju prošle godine - kazao je prof. Dragan Korolija-Marinić, pomoćnik ministra za stacionarnu zdravstvenu zaštitu i inspekcijske poslove, predstavivši danas rezultate smanjenja dugotrajnih listi čekanja subotom i srijedom popodne.

Ministar zdravlja, prim. Siniša Varga uručio je priznanja za uspjehe u provedbi projekta. Najboljom bolnicom proglašen je KBC Rijeka, pa je priznanje primio prof. Hrvoje Štimac. Priznanje za najbolji tim primila je Klinika za očne bolesti KBC Split pa je ono uručeno voditelju Klinike, dr. Kaji Bučanu. Za najbolji pojedinačni rezultat u smanjenju listi čekanja priznanje je uručeno zamjenici sanacijskog upravitelja KBC Sestre milosrdnice, doc. Diani Delić iz Zavoda za bolesti srca i krvnih žila.

U usporedbi s veljačom prošle godine, obrađeno je 11.895 pacijenata više. Kao dodatni doprinos smanjenju listi čekanja naglašena je i mogućnost preusmjeravanja pacijenata na manje opterećene kapacitete. Ukupno prosječno čekanje ovim je projektom smanjeno za 15 posto, odnosno sa 152 dana u 2014. na 129 dana u 2015. godini. Korolija-Marinić naglasio je kako je kroz ''Program plus“ i redovan rad bolnica zabilježeno 28. 413 narudžbi manje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, od 1. veljače do 13. ožujka. Na listi  na dan 16. ožujka 2015. vilo je 466.374 narudžbi, što obuhvaća sve zahvate osim kontrolnih, preventivnih i duplih narudžbi.

Od ukupnog broja narudžbi najveći dio odnosi se na ultrazvuk srca, kataraktu, prvi kardiološki te prvi gastroenterološki pregled. U suradnji s HZZO-om želi se izbjeći višestruko naručivanje na istu pretragu te omogućiti  pacijentu odabir najranijeg mogućeg  termina.

- U odnosu na veljaču i ožujak prošle godine, Programom plus povećan je broj i dostupnost usluga, ažurirane su liste čekanja te se još značajniji pomak očekuje do lipnja 2015. godine - naglasio je pomoćnik ministra Korolija-Marinić. Ministar Varga je na kraju zahvalio cjelokupnom medicinskom i nemedicinskom osoblju koji sudjeluju u ''Programu plus“ te je naglasio kako se ovim projektom pacijentima želi omogućiti brža, efikasnija i kvalitetnija usluga što je prikazano u navedenim rezultatima.

>>U okviru Programa plus zbrinuto 12385 pacijenata

>>'Nisam se nadao da će me ikad pozvati ranije na pregled'

Komentara 1

ZD
zdepar
17:12 18.03.2015.

na sviju nesreću, zadnjih mjesec dana češće nego inače, moram posjećivati liječnike, čak ne samo u Zagrebu nego i u Slavoniji, to što se sada događa to je katastrofa, samovolja, javašluk, nedosljednost, beskonačna čekanja a cijele kolone idu preko reda,, a kada se dođe na red nakon čekanja od nekoliko sati, liječnik ne zna što bi , nije zainteresiran, nema vremena saslušati, telefonira beskrajno i neuspješno se vraća pacijentu, i onda ispali -moramo radikalno promjeniti terapiju, jer su nalazi promjenjeni od zadnjeg pregleda, na opasku da su nalazi gotovo identični zadnjima, odgovara da je to onda bilo kod prošlog pacijenta...dakle sve čestitke na postignućima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije