Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skuplji plin

Lista za Rijeku i Hrvatski laburisti - 'Energo' nezakonito poskupljuje usluge

grijanje
Thinkstock
09.12.2014.
u 17:24

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić naglasio je kako su se morali pridržavati zakonske procedure koja propisuje da se potrošači javnih usluga moraju pisanim putem unaprijed upoznati s promjenama uvjeta korištenja javne usluge.

Lista za Rijeku drži da je poskupljenje plina riječkog Komunalnog društva Energo protuzakonito i napominju kako je neprimjereno da se takva odluka donosi na tajnoj sjednici Skupštine društva i držana je u tajnosti nekoliko dana nakon što je poskupljenje stupilo na snagu. 

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić naglasio je kako su se morali pridržavati zakonske procedure koja propisuje da se potrošači javnih usluga moraju pisanim putem unaprijed upoznati s promjenama uvjeta korištenja javne usluge. Stoga je korisnike pozvao da zbog svega podnesu prijavu Odjelu za zaštitu potrošača pri Ministarstvu gospodarstva. Isto su pitanje postavili i riječki Laburisti, zanima ih koliko je opravdano poskupljenje grijanja u Rijeci, jer, kako vele, obrazloženje direktora Energa vrijeđa zdrav razum.

Napominju kako se radi o povećanju od 35, a na 20 posto i pitaju kako je to moguće budući u razdoblju od 2012. do 2013. nije bilo rasta cijena sirovina, a i materijalni su troškovi u tome razdoblju gotovo isti.

>>Lista za Rijeku neće podržati inicijativu za smjenu Olivera Frljića

>>Izbori u Rijeci: SDP i HDZ izjednačeni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije