Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar u defAnzivi

Linić ne razgovara ni sa šefom ni s novinarima

Slavko Linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
05.04.2014.
u 08:40

Slavko Linić je prije sjednice Vlade u četvrtak pored nas novinara prošao kao pored turskog groblja.

Poruka Europske komisije da nije zadovoljna naporima hrvatske Vlade u smanjivanju proračunskog deficita dolazi u politički nezgodnom trenutku. Dvojca najodgovornijih za rezanje deficita – premijer Zoran Milanović i ministar financija Slavko Linić – u hladnom su ratu već neko vrijeme. Čak i da su njihovi odnosi idilični, imali bi velikih problema kako za još 1,3 milijarde kuna smanjiti deficit. Gospodarstvo nam i dalje “roni”, porezna presija i na gospodarstvo i na građane vrlo je velika i svako dodatno povećanje poreza imat će negativne reperkusije.

Stvari nisu ništa bolje ni na rashodovnoj strani proračuna. Uza sve to, inače agilni ministar financija povukao se u svoj ured, razinu komunikacije s premijerom sveo je na minimum, na formalnu razinu. Inače uvijek raspoložen za novinarska pitanja, bez obzira na to koliko ona zgodna ili nezgodna bila, Slavko Linić je prije sjednice Vlade u četvrtak pored nas novinara prošao kao pored turskog groblja.

U redu, vjerojatno nije želio stati jer je osjetio da će biti laka meta; osjetio je da ćemo mu postavljati pitanja o njegovoj prijateljici županici Marini Lovrić Merzel koja je završila u policiji. To još i možemo shvatiti, ali za sve građane ove zemlje ne bi bilo dobro da Linićeva ljutnja i golemo razočaranje koje u posljednje vrijeme gaji prema šefu stranke i Vlade pomuti njegovu moć prosudbe. Pogotovo sada kad Bruxellesu treba ponuditi konkretna rješenja za dodatno rezanje deficita koja će najmanje zaboljeti građane. 

>> Evo kako je Linić objasnio zašto je na konvenciji SDP-a sjedio sam u zadnjem redu

Komentara 33

NV
novo vriijeme
09:34 05.04.2014.

Svi kradu a ti nastradao , kakva nepravda.

LA
laptop
09:01 05.04.2014.

Linic ne razgovara nisaki, razmislja otisla kuma sta ce sad da se desi kada ce doci red na njega.

EV
Evaluna0309
09:25 05.04.2014.

Oni apsolutno ne znaju kako raditi u kolektivu, kako pomoći jedan drugome, kako komunicirati niti kako to prenesti narodu. Kako onda možemo očekivati da naprave išta dobro, čak i na najmanje odgovornom poslu je potrebna suradnja, no oni ne razumiju značenje i smisao te riječi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije