Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Druge spajaju
Povratak na članak

Linić najavio uštede: Do kraja godine ukidamo neke agencije

- Primjerice, od dvije ustanove koje smo spojili u jednu ostvarili smo uštedu samo na plaćama od 30 posto - rekao je ministar Bauk.

Komentari 13

CR
crocro
12:56 27.03.2014.

Zar samo neke agencije misli ukinuti. Koliko sam neki dan pročitao 34 državne agencije sisaju novac iz državnog proračuna od ukupno 43 ili 44 agencije. Ne mogu vam istaknuti koliko novca iz džepova građana posisaju jer gotovo ne bi stalo u jedan red. To je skandalozno. Takve agencije nekada nisu postojale i bez njih se bolje živjelo. Sada postoje a mi nikako dobro ne živimo. Pa dajte njihov posao natovarite na leđa onih koji rade u ministarstvima a nemaju dovoljno svojeg posla, dakle onima, koji su i u ministarstvima ionako gotovo višak. Sve ih treba ukinuti a poslove preraspodijeliti malo opterećenim službenicima. A takvih malo opterećenih imate za izvoz. U svim državnim službama. Koliko ih samo u HEP-u imate, čitaju novine, piju kavu, onda malo nešto rade, pa onda malo glume da rade da izgleda da su zaposleni, pa onda rade što ne bi trebali raditi, pa onda svakih 10 minuta gledaju na prozor tko prolazi i što se događa, pa onda opet čitaju ono što su pročitali, pa ih onda jedno vrijeme nema, onda su na WC-u, pa onda malo telefoniraju, a onda od 14,00 na dalje gledaju na sat spremni u niskom startu da se izgube u 15,00 sati. A koliko toga ima. Nisam spominjao međusobna posjećivanja po kancelarijama da si ubiju vrijeme. Takvima treba dati da rade kada im ionako neće dati otkaz. Pa neka takvi rade posao agencija. A oni i da odmah rasformiraju sve agencije, dali bi im drugi posao. I opet smo na istom. Nema racionalnosti niti ozbiljnosti. Sve to plaćaju građani iz svojeg siromašnog i praznog džepa.

VL
ĆA
ćaćaća
13:06 27.03.2014.

najveća lopina koja je oprostio parijateljima i partijskim polovnjacima na stotine milijuna kuna..

VL
KA
kafka
12:26 27.03.2014.

Vjerojatno ukidaju one agencije u kojima se uhljebio HDZov kadar nakon što su otvorili nove u koje su uhljebili svoje.

VL
DU
Deleted user
13:23 27.03.2014.

Ne mogu štedljivi Linić i Bauk toliko agencija ukinuti koliko ostatak Vlade može novih izmislit.

VL
LI
lietuva
12:30 27.03.2014.

Ako ne do kraja ove, sigurno do kraja sljedeće godine! Ili 2016.

VL
AJ
ajmo
12:35 27.03.2014.

A molio bih novinare da pitaju nekoga u vladi što je sa agencijom ili uredom pri vladi RH koja se zove za doćeke i pomoč kod investicija tako nekako a troše navodno oko 60 miliona na plaće a nema niti doćeka niti ispračaja i bogami ni investicija.

VL
DU
Deleted user
13:24 27.03.2014.

Najprije bi trebalo ukinuti Agenciju za legalizaciju nekretnina. Kad se naziv te agencije prevede na engleski - za sve u EU je takva agencija prava egzotika, nešto neobjašnjivo. Osim toga, već je predugo vremena prošlo od njezinog osnivanja, treba priliku dati i drugima..

VL
DU
Deleted user
13:28 27.03.2014.

Moglo bi se pospajat i sva ministarstva u jedno veliko. Puno bi se uštedilo. Za početak bi se moglo spojit ministarstvo uprave i financija. Linić i Bauk bi mogli odigrat jednu partiju briškule i tko pobijedi postaje Ministarstva uprave i financija.

VL
KU
kunigunda
13:26 27.03.2014.

hrpa luđaka na brodu koji tone a oni preslaguju svoje kadrove to je najvažnije , sliniću najbolje ti je da agencijama svima daš kolektivne otkaze da nam makar malo tereta skineš s leđa drage volje ćemo tim vušima pokazati kakoi kako se kopa po kontejnerima

VL
DU
Deleted user
22:40 27.03.2014.

Jedini spas je spojiti Hrvatsku agenciju za istraživanje seksualnog života goluba pismonoša sa Hrvatskom agencijom za psihološku pomoć kokošima nesilicama.

VL
Avatar Carrera
Carrera
13:17 27.03.2014.

opet će nam svima ovaj gulikoža oguliti kožu...

VL
NE
neverane
14:22 27.03.2014.

Tipična komunistička navada tipa uradit ćemo,ukinit ćemo,poboljšat ćemo,smanjit ćemo.....i tako do besvijesti. Tko puši ove fore magarac je bio tko se nije skrio.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.