Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Likvidacija Pukanića

Likvidacija Pukanića: Tužiteljstvo traži maksimalne kazne

suđenje pukanić
POOL/PIXSELL
20.10.2010.
u 12:42

“Tom najnasilnijem činu u povijesti zemlje nesvjesno je pomoglo i samo pravosuđe”

Ovo ubojstvo bilo je najsnažniji, najnasilniji čin u povijesti ove zemlje, kojem je nesvjesno pomoglo i hrvatsko pravosuđe.

Upleo bivšu ministricu

U Hrvatskoj je pokrenut pravni postupak za izručenje Roberta Matanića iako za to nije postojao državni nego privatni interes. Iako nisu bile ispunjene potrebne zakonske pretpostavke, jer to izručenje nije zatražio sud nego ga je potaknula tadašnja visoka državna dužnosnica (Vesna Škare Ožbolt, u to vrijeme ministrica pravosuđa, op. a.), postupak izručenja pokrenut je – kazao je među ostalim u završnoj riječi Slobodan Šašić, zamjenik ravnatelja USKOK-a na suđenju optuženima za likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008.

Šašić je više od tri sata pomno analizirao provedeni dokazni postupak istaknuvši kako smatra da je optuženicima dokazano da su počinili to za što ih se tereti. Na koncu je zatražio maksimalnu zatvorsku kaznu, objasnivši da su počinjena kaznena djela protiv slobode, novinarske riječi i demokracije.

– Motiv ubojstva bilo je koristoljublje jer su optuženi bili svjesni što rade. Mjesto na kojem je ubojstvo počinjeno te količina eksploziva koja je upotrijebljena to dokazuju. Krajnji naručitelj i financijer ubojstva imenom je ostao nepoznat, ali dolazi iz kruga međunarodne duhanske mafije koja može organizirati znatna sredstva za financiranje zločinačkih organizacija jer ta mafija želi ostvariti visok profit.

Novac tako dobiven pere se kupnjom nekretnina u tranzicijskim zemljama. Tako je angažiran Sreten Jocić, etablirano ime u kriminalnome miljeu, osoba za najprljavije poslove.

Odvalio šamar policiji

Cilj ubojstva bilo je spriječiti pisanje Ive Pukanića te njegovo svjedočenje u Italiji, a cijena ubojstva nije bila važna – kazao je tužitelj.

Objasnio je kako je i kada Tomislav Marjanović dobio status krunskog svjedoka te kazao i da je iskaz policajca Nenada Šipušića šamar policiji.

– No radi objektivnosti moram reći da je policija u ovom postupku obavila velik posao, i to na najbolji mogući način – kazao je među ostalim Šašić.

Komentara 6

MM
Mladen Miletić
14:37 20.10.2010.

Tužitelj: Dokazi upućuju na to da su optuženi počinili likvidaciju, ako ne oni onda sigurno netko drugi . To je činjenica i to je ono što možemo tvrditi da je zna se... Policija=DRŽAVA ga je čuvala; ali to ne značii apsolutno ništa i nema veze da netko ili da ti isti imaju minimalnu odgovornost zato. Tako mi demokratski izfunkcioniramo i zna se ovi če platiuti kiriju ... Osim toga dokaza kao u priči rekla kazala i podkazala te otkazala a mi dokazali !

MM
Mladen Miletić
14:42 20.10.2010.

Vic je i u tome što sud nevjetuje nikome što god su kazali u svoju odbranu PK. Ali policajac je morao vjerovati jel sada svi od reda znaju da taj govori tada je rekao istinu policajcu da če nekoga koknuti.ti. Plicajac zna da ovaj laže bilo šta da kaže. ILI ? Osim toga Hrvatski specijalaci čuvaju Pukaniča a doktora IVU Sanadera bivšega Prermijera i Saborskog zastupnika u mirovanju čuj narode i počuj jok more ....Više nemore da se ne umore...

PL
pljuka66
15:20 20.10.2010.

Prava istina će se doznati ali tek za 20 godina..A do tada moramo živjeti u uvjerenju kako sud radi i sudi u ime naroda....Ha,ha,ha....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije