Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad u siriji

Liječnici bez granica: U Siriji su umirali od udisanja nervnog plina

sirija,ranjenici (1)
Reuters/PIXSELL
24.08.2013.
u 22:29

Iako je sirijska oporba predsjednika Bashara al-Assada optužila da je izvršio napad na civile bojnim otrovima, Liječnici bez granica nisu potvrdili istinitost te informacije.

Udruga Liječnici bez granica (MSF) potvrdila je da su tri bolnice u Damasku 21. kolovoza zaprimile oko 3600 osoba sa simptomima koje izaziva udisanje nervnog plina te da je od istih preminulo 355 ljudi, od kojih 55-ero djece, javlja BBC.

Iako je sirijska oporba predsjednika Bashara al-Assada optužila da je izvršio napad na civile bojnim otrovima, Liječnici bez granica nisu potvrdili istinitost te informacije.

- Liječnici bez granica ne mogu znanstveno utvrditi niti uzrok simptoma niti utvrditi tko je odgovoran za napad - komentirao je direktor operacija udruge Bart Janssens.

MSF navodi da je osoblje sirijskih bolnica opisalo da je u samo tri sata u njih zaprimljen veliki broj pacijenata sa simptomima poput konvulzije, ekstremnog slinjenja, raširenih zjenica i poteškoćama dišnih puteva.

Udruga je potvrdila da je u Damask poslala 7000 atropina, odnosno protuotrova za nervne agense. Inspektori UN-a još nisu u mogućnosti posjetiti mjesto napada i ustanoviti tko ga je ustvari izazvao.

>>I Rusi traže istragu o napadu bojnim otrovima u Siriji

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije