Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA TEŠKU OZLJEDU GLAVE

Liječnica koja je zaprimila ozlijeđenu bebu u Istri: 'To je bio dan koji želim zaboraviti'

Hitna pomoć, Ilustracija
Milan Sabic/PIXSELL
01.02.2024.
u 12:24

Prema informacijama koje su u ovom trenutku dostupne, policija je u srijedu oko 15:30 dobila dojavu iz Odjela anestezije pulske Opće bolnice da su primili dijete s teškim ozljedama glave, odnosno s prijelomom lubanje i krvarenjem u mozgu

U srijedu je u Opću bolnicu Pula zaprimljena 4-mjesečna beba s teškom ozljedom glave, no još se utvrđuje kako je tu ozljedu zadobila. Liječnica koja je zaprimila dijete u hitnoj pomoći u Rovinju ispričala je kako se situacija odvijala. Beba je potom iz pulske bolnice prebačena u Rijeku. 

– Čim je polegnuto na strečer vidjela sam da je mlohavo i lošeg općeg stanja. Pristupila sam procjeni. Disanje je bilo neadekvatno, puls sam palpirala oko 90. Majka je rekla da je dijete do sada bilo zdravo te da je ujutro oko 10 sati jelo – rekla je liječnica za 24 sata. Dijete je na hitnu pomoć u Rovinju doneseno jučer oko 12.55 sati u dječjoj ležaljci i u pratnji majke i oca.  Liječnica je rekla da su roditelji kazali kako beba nije bolesna niti je itko oko nje bio bolestan. 

VEZANI ČLANCI: 

– Pristupila sam ventiliranju ambu balonom i kisikom. Odmah smo krenuli u transport i poveli majku sa sobom. Tijekom transporta primijetila sam na bazi nosa hematom od 2 mm. To je bio dan koji želim zaboraviti i ne želim da se ikada slično bilo kome dogodi – ispričala je. 

Prema informacijama koje su u ovom trenutku dostupne, policija je u srijedu oko 15:30 dobila dojavu iz Odjela anestezije pulske Opće bolnice da su primili dijete s teškim ozljedama glave, odnosno s prijelomom lubanje i krvarenjem u mozgu. Neslužbeno se doznaje da je četveromjesečna djevojčica stavljena u induciranu komu te je hitno prevezena u riječku bolnicu, gdje je u jedinici intenzivnog liječenja.
 

Ključne riječi

Komentara 1

BR
Brdina
13:22 01.02.2024.

Strašno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije