Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPITNA VEĆINA Nije postignut dogovor čelnika s NSRzB

Lijanovići neće podržati rekonstrukciju Vlade

21.12.2008.
u 23:00

Nova vladajuća koalicija HDZ-a 1990. i HSP-a Đapić-Jurišić neće dobiti potporu za rekonstrukciju Vlade ZHŽ-a od zastupnika Narodne stranke Radom za boljitak. To je danas za Večernjak potvrdio Jerko Ivanković Lijanović koji je dodao kako u toj stranci uopće ne razmišljaju o podršci novoj vlasti.

Neovisni zastupnici
– Mi nećemo podržati Vladu u kojoj mi ne sudjelujemo, odnosno u kojoj nisu naši ministri – rekao je Ivanković Lijanović. Ipak, on očekuje kako će rekonstrukcija Vlade u toj županiji dobiti dovoljan broj glasova u Skupštini ZHŽ-a s obzirom da HDZ-u 1990. i pravašima za većinu treba tek jedan glas, koji bi trebali dobiti od neovisnih zastupnika. – Prema informacijama s kojima raspolažem, oni već imaju potporu jednog neovisnog zastupnika, a trenutno rade na tome da zadobiju povjerenje i drugog. Zbog toga očekujemo da će rekonstrukcija dobiti potrebnu većinu i novu izvršnu vlast bez NSRzB-a, naglasio je Ivanković Lijanović.

Spor zbog poticaja
Prema njegovim tvrdnjama, razlog za raspad vladajuće koalicije u ZHŽ-u je spor oko poticaja. Naime, Lijanovići su tražili da se kroz rebalans proračuna povećaju poticaji na pet milijuna maraka, što nije uvršteno u izmjenu proračuna. – Ti poticaju su trebali biti dodijeljeni svim granama gospodarstva, a ne samo poljoprivredi.

S tim bismo iznosom odgovorili na financijsku krizu. Smatramo da je bilo nužno odgovoriti ovom zahtjevu jer više razine vlasti ne rade ništa kako bi sanirale krizu – smatra Jerko Lijanović. Rekonstrukcija Vlade ZHŽ-a najavljena je do kraja ove godine, pa ćemo u sljedećih nešto više od tjedan dana i službeno doznati imaju li HDZ 1990. i pravaši dovoljan broj ruku u Skupštini kako bi i dovršili proces rekonstrukcije vlasti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije