Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIKA NA FACEBOOKU
Povratak na članak

Lidl i Kaufland odgovorili na prozivku ministra Tolušića

Ministar Tolušić u četvrtak je na svom facebook profilu objavio kako se u Hrvatskoj godišnje uveze kruha i pekarskih proizvoda za 450 milijuna kuna te kako je većina tih proizvoda iz trgovačkih lanaca poput Lidla i Kauflanda, iz uvoza.

Komentari 37

ST
stefj
17:48 13.07.2017.

Nema tu puno filozofije, svaki lanac može prodavati što želi, a svaki kupac kupovati to isto ili otići negdje drugdje. Problem bi nastao u slučaju da postoji dogovor gdje se više lanaca udruži da kupuje isključivo izvana, a samo zato da uništi domaće... Meni je interesantna reakcija medija, pa npr. jedan hejterski Index odmah staje na stranu stranih lanaca i pridružuje se napadu na ministra. Baš me zanima kako bi se dotični portal ponašao da je umjesto Lidla Konzum....

VL
BE
BeroII
17:43 13.07.2017.

Oni pričaju gluposti. Ma od kada je njima bina kvaliteta namirnice i interes kupca ? Njima je jedino bitno i samo to i gledaju, vlastiti profit. A ova naša sirotinja (intelektualna) misli da, ako je iz uvoza da je automatski bolje. Da samo je punije kemijskih aditiva kako bi duže ostao svjež, kako ne bi počeo pljesniviti i kako bi ga duže mogli prodavati. A sve su to njihovi komercijalni interesi. I zato, nemojte nam pokušavati "prodavati" te svoje priče o vašoj " brizi za kupca".

VL
DU
Deleted user
16:56 13.07.2017.

Spar kupuje od Mlinar-a za svoje supermarkete u Austriji -jer su imali dobra iskustva s njima u Hrvatskoj pa je to logičan iskorak. I gdje je tu problem? Živimo na zajedničkom tržištu EU i tko jači, taj kvači - odnosno tko nudi nižu cijenu i dobru kvalitetu, te rokove isporuke i količine, može prodavati po cijeloj EU, zar ne? To je neko razmišljanje koje neće pomoći domaćim proizvođačima jer toga smo se nagledali u prošlosti - kad su kolone shoppping bile na hrv. granicama i kad su uvozili pune gepeke hrane i hig. potrepština jer je doma vladao monopol - što maloprodaje (Unikonzum i dr.), što proizvođača koji su nemilice dizali cijene zaštićeni od inozemne konkurencije. Hvala, ne treba nam to opet...

VL
DU
Deleted user
18:55 13.07.2017.

gospodine tolusicu zasto se hrvatska vojska i hrvatska policija ne hrane iskljucivo hrvatskim proizvodima nego agencija pleter uvozi sardine iz madjarske

VL
US
USA
23:04 07.08.2017.

Kakvih tu sve komentara ima ha,ha sve sami strucnjaci u marketingu i poljoprivredi koji pljuju odlicnog ministra samo zato jer se ne podnose HDZ. Lidl i Kaufland su smece od lanaca koji prodaju bofl robu. Omjer cijene i kvalitete je kod njih takav da je cijena niska jer je i kvaliteta niska. Ali kako to objasniti supljoglavcima kojima T-com 25 godina uzima za katastrofalnu uslugu ogromne novce. Da nije dosao Tele2 i dalje bi vam minuta poziva u mobilnoj mrezi bila 2,25kn. Zar ste to svi zaboravili.? Kaufland i Lidl se sire sumanutom brzinom jer im je kamata 1%, a onom tumpavom Todoricu je bila 8%. Pa to su osnove ekonomije. Njemac je tu dosao prodavati svoji robu i puca mu neka stvar za Hrvate ili Madjare. Pa cijela istocna Europe je na pragu pobune jer im je dosta da rade kao i na zapadu za strane firme, a da im je placa na 30% npr. Njemacke.

VL
DA
DarthVader
18:12 13.07.2017.

ja zato kupujem samo u Konzumu, Dioni, Prehrani i Loniji. A pecivo kod Mlinara, Dubravice, Klare kao i ostalih hrvatskih proizvodjaca.

VL
ZA
zagabria1
17:33 13.07.2017.

Ono što nam zapravo lanci žele poručiti je, uvaljujemo vam smeće iz uvoza po zapadnim cijenama po kojima prodajemo vani kvalitetne proizvode

VL
Avatar Uvik svojom glavom
Uvik svojom glavom
17:46 13.07.2017.

Narod = ovce, političari = mito i korupcija. Strani lanci samo koriste ovo dvoje. Riba od glave smrdi.

VL
BE
BeroII
17:49 13.07.2017.

Vidim kako se puno vas poziva na "slobodno tržište. A da se probate malo raspitati kako je to riješeno vani, u njihovim centrima gdje se prodaje hrana. Jako bi se iznenadili kada bi skužili kako velika većina njih ima ograničenja koja vlasnika trgovina obvezuje da u ponudi moraju imati najmanje 50% proizvoda domaćeg porjekla. I zato, nemojte bez osnova kritizirati i praviti se pametnim.

VL
DD
ddh
18:18 13.07.2017.

Lidl i Kaufland su jedno te isto. Isti gazda i ista zgrada uprave i naravno ista adresa. A to da Lidli ili Kaufland izvoze nekamo nekakav hrvatski produkt su price za malu djecu. U NJemackoj u dijelu Lidl-ovih trgovina prodaje se slovenska, a ne hrvatska roba. Prosli tjedan su prodavali i slovenski kulen kao slovenski izvorni produkt. To je utoliko interesantno, jer Janezi do pred 10 godina nisu niti znali kak se rijec kulen ispravno napise, a sad ga plasiraju preko Lidla kao izvorni kranjski produkt. Postavilo se pitanje, kaj ce Janezi jos hrvatskoga prisvojiti i ukrasti, a Lidl im u tome svesrdno pomaze. Hrvatska treba odmah donijeti zakon, po kojem tgovacki lanci koji posluju u Hrvatskoj moraju na policama imati najmanje 80% hrvatskih proizvoda. Ak to Lidlu onda ne pase, nek se seli u Kranjsku i nek prodaje Kranjcima.

VL
SS
sokac sa drave
17:53 13.07.2017.

Cista laz i prevara od Lidla,pljackaju nasu sirotinju na uzvisenom nivou.Samo jedan primjer vise puta provjeren od bezbroj primjera.Smrznuta patka (junge Deutsche Ente)u Njemackom Lidlu 6,99Euro kod nas u Slatini 99 kuna sto znaci u jasnom textu da tu smrdljivu patku nama prodaju 100% skuplje.Gdje su ministri drzava i ostali idioti zasto ne sprijece pljacku naseg napacenog naroda.

VL
AM
AMD------------------------
19:06 13.07.2017.

lidl je eu nivo ,konzum je yugobande tvorevina. pametnom proizvodjacu hrane i kupcu iste dosta.

VL
KA
kajgod123
10:06 14.07.2017.

Znači on želi natjerati trgovačke lance da građanima RH ne prodaju jeftini kruh koji je došao iz austrije nego želi da kupujemo kruh Hrvatskog podrijetla iako je skuplji. Ministre smanjite regulacije i poreze pa će i naša hrana biti konkurentna. Uostalom na mom je izboru hoću li ja kupiti made in Njemačka, Hrvatska ili Turkmenistan. Ne daje Vam za pravo da mi skračujete izbor pojedinih proizvoda, jer smanjenjem broja distributera istih proizvoda dovodi do povećanja cijena jer prosječni potrošač nema toliki izbor nego je prisiljen kupit po cijeni takva kakva je, dok ministra sa dobrom plačom i klopom u menzi baš briga.

VL
Avatar soliloquy
soliloquy
02:18 14.07.2017.

Nijedan K Plus proizvod nije proizveden u Hrvatskoj. Niti jedan jedini. A najdomoljubniji trgovac je onaj koji ne vara hrvatske kupce, hrvatske dobavljače, hrvatsku poreznu upravu i hrvatske radnike. A 11% kupaca koji više ne idu u Konzum nakon izbijanja krize s Agrokorom valjda znaju zašto su promijenili navike. Što o tome zna Tolušić, čovjek koji u cijelom svom životu nije ispunio poreznu prijavi niti izvezao ništa vrednije od kemijske olovke, je najveći misterij u ovoj priči.

VL
SN
Snowman
19:27 13.07.2017.

ne vjerujte im. Oni su i u drugim zemljama mpr. Rumunjskoj. Tamo su vec mnoge poljoprivrednike doveli tako daleko da su pokupili prnje i otisli kak' se ono kaze "Trbuhom za kruhom"

VL
CO
coolman
19:26 13.07.2017.

Očito da Lidl i Kaufland nisu platili " članarinu" ! :)

VL
DU
Deleted user
18:48 13.07.2017.

sve to hrvatski potrosaci mogu u najbrzem roku rijesiti, ima dosta hrvatskih pekara, koje prave prave kvalitetne i friske proizvode, nikad ne kupujem kruh i slicno u takvim "lancima"... dakle, napravite jedan izkorak i kupite hrvatski proizvod, dobro je za vas i za nasu ljepu..

VL
DU
Deleted user
18:51 13.07.2017.

Osam mjeseci u godini boravim u Hrvatskoj a četiri mjeseca u Njemačkoj. Kupujem u Kauflandu i Lidlu i u Hrvatskoj i u Njemačkoj. I sad se zgrozim kad čitam priopćenja Lidla i Kauflanda!! Moram, istine radi reći da doista naveliko lažu i obmanjuju javnost. Isto tako moram reći kako kvaliteta voća i povrća - ne da nije usporediva - ovdje se u tim lancima prodaje voće i povrće koje u Njemačkoj uopće ne bi moglo biti u prodajnom prostoru. Takva kvaliteta voća i povrća završava u kontejnerima za smeće - a kod nas u prodajnom prostoru i nudi se kupcima. U svim tim godinama ja u Lidlu iz Njemačke nisam nikada pronašao niti jedan proizvod iz Hrvatske. Ne tvrdim da ih nema - ali vidio nisam ni jedan. I gospodine ministre - kada spominjete deklaracije na proizvodima - potrudite se tim lancima narediti koju veličinu deklaracijske etikete moraju imati i koju veličinu slova. One su naime napisane tako da mnogi ljudi i zdravih očiju ne mogu ništa pročitat. Za starije kupce da i ne govorim. Masovno se nalazi, posebno u Kauflandu masovno se prodaje krumpir za kojeg piše da je "hrvatski proizvod" a iz kutije u kojoj se nalazi jasno je vidljivo da je zemlja porijekla Nizozemska, Španjolska, Makedonija, Njemačka ili Austrija. Ja to smatram dovođenje kupcu u zabludu ali i prijevarom! Ima tu puno, puno prostora za djelovanje ministarstva, gospodine ministre!

VL
Avatar AlPoS
AlPoS
17:36 13.07.2017.

E moj ministre za tebe vrijedi ona da je sutnja ponekad zlato. Ne vidim nigdje na netu da si kao clan stranke koja je sprovela sramotnu privatizaciju dok nam je mladost bila u Domovinskom ratu nekoga prozvao, pokrenuo postupak ili prijavio. Radis li opet reklamu za gazdu Agrokora i nagovaras obespravljeni narod da placaju skuplje ili ne mozes shvatiti da radnik i seljak moraju gledati koliko novaca mogu potrositi

VL
DU
Deleted user
16:59 13.07.2017.

koje je on drvo !! onda nek se vozi u hrvatskom automobilu, a ne u BMWu ili Mercedesima...još će nam i naređivati što da kupujemo

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.