Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostavljena

Liberty je pronađena s ranom na vratu, a tijelo joj je puno metaka

Foto: Privatni album
1/10
21.07.2019.
u 22:41

Hrabra kujica unatoč rani i bolovima koje je trpjela brinula se o devet štenaca koje je sakrila u jednoj kući na periferiji grada, ali nekima je i tamo smetala

Dali su joj ime Liberty, bolje i nisu mogli odabrati. Jer konačno je slobodna od straha s kojim je tonula u san, od brige za svoje štence koje je na svijet donijela napuštena, ostavljena da se snalazi.

Kujica Liberty zaklon je pronašla u napuštenoj kući na periferiji jednog slavonskog grada, ali i tu je smetala. Onima koji nemaju milosti za život pa su je pokušali dokrajčiti, ne mareći što se brine za devet malih života. Da nije bilo jedne Mateje i njezine mame, koje su psećoj obitelji nosili hranu i vodu, pitanje je bi li Liberty uspjela preživjeti, bi li uspjela zaštiti svoju mladunčad. Kad su je volonteri doveli veterinaru imala je duboku ubodnu ranu na vratu, vjerojatno od noža, ali ono što je pokazao rentgen sve ih je ostavilo bez riječi.

– Netko se igrao Ramba, u njezinom je tijelu najmanje 15 metaka. Detektor metala alarmirao je da ih ima još, ali nisu je okretali već su brzo vadili metke koji nisu bili duboko u tijelu – objašnjava volonterka vinkovačke udruge Rocco, koja se sada brine o kujici. Na njihovoj Facebook stranici objavljen je i poziv za pomoć, jer sami ne mogu.

Foto: TOMAŽ SKALE

– Njena tuga u očima me ubila. Što vam reći još o njoj, a što ne možete vidjeti na slikama? Ja sam davno ostala bez riječi, ali tražim ih svaki put kad me posrami hrabrost jednog psa. I znam da ih razasutih ima širom Slavonije lijepe naše. I znam da ne možemo pomoći svima. Ali za njih vas molim, da im pomognemo zajedno. Štenci trebaju svoje domove, nna će trebati  dom – pozvale su volonterke.

Liberty i njezini štenci sad su na sigurnom, a hrabra majka dobro to zna. Njezine oči gledaju s povjerenjem, a zabrinutost je zamijenio osmijeh kojim je nagradila svoje spasiteljice. Volonterkama Rocca možete pomoći i financijski, uplatom na račun Udruge, IBAN HR7923900011100432506, a imate li informacije čija je Liberty, ili možda tko je na njoj vježbao gađanje, zovite 098/92-27-020.

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
00:24 22.07.2019.

15 metaka?? Vjerovatnije je sačma! Ne treba daleko tražiti. Siguran sam da je dovoljno preispitati lovačka društva koja djeluju u tom kraju. Kako lovci smatraju da je divljač "njihova" zakon im dozvoljava da ustrijele psa koji se nalaze u "njihovom" lovištu jer im tjeraju divljač. Po tome ispada da bi morali ustrijeliti i svoje pse, a i sami sebe🤔

CR
CroAx
23:53 21.07.2019.

Kako netko može pucati u psa??? Taj će sutra pucati u susjeda! Fuj, smeće!

TB
taras.buljba
07:24 22.07.2019.

Samo ljudski sljam najgore vrste moze raditi takve stvari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije