Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlostavljanje

Arya je pronađena puna rana, od gladi je jedva stajala na nogama

Foto: Privatni album
1/4
28.05.2019.
u 16:44

Kujica ima oko tri godine i barem osam kilograma premalo. Težinu će nadoknađivati polako i oprezno, a nakon oporavka u veterinarskoj ambulanti pronađen joj je i privremeni smještaj

Pojavila se tiho, koračala je umornim korakom, polako i oprezno. Pogledom punim nade tražila je čovjeka koji će joj pomoći.

– Crnobijela joj je slika i boje su davno izblijedile. Ostale su tamo gdje i sreća, ona koja broji naglas sve članove njene obitelji. Ožiljci koje ima na tijelu bezbolni su sada, one koje nosi na duši još vrište glasno na svaki dodir. Nema ništa gore nego biti sam. Imati pa nemati. Ne liči ona više na pesicu koja je bila ranije u njenoj koži. Sve što je od nje ostalo je kost i ta ranjena koža – napisala je volonterka na Facebook stranici Malina on wheels. Dala joj je ime Arya, smjestila je prvo u veterinarsku ambulantu, a zatim na privremeni smještaj. I pozvala upomoć u njezino ime.

Foto: TOMAŽ SKALE

– Mi ćemo opet sakupiti sve komadiće rasute duše, probati ih vratiti na mjesto, oprezno. Obojat ćemo njene slike sa svim bojama koje je izgubila dok je lutala ulicama. Pomozite nam da to uspijemo. Arya vas treba da joj vratite kistove i inspiraciju da preživi – piše na Malini, stranici koja prati i pomaže zlostavljanim i napuštenim životinjama. Stranici koja je nazvana po kujici koja je pronađena u kanalu pored ceste, ostavljena da ugine, kujici koja je život nastavila zahvaljujući upravo volonterima.

Arya ima oko 3 godine, veterinar je zaključio kako su njezine rane nastale ili pri pokušaju bijega, ili joj je ozljede ipak nanio čovjek. Oporavlja se uz terapiju vitaminima i antibioticima, a kilažu mora nadoknađivati polako i oprezno, nedostaje joj barem osam kilograma. Uz sve što joj se dogodilo, Arya i dalje vjeruje ljudima. Iako neki, kad je vide u šetnji, od nje bježe na drugu stranu ulice.

Kako pomoći, ali i kako je udomiti, saznat ćete na stranici Malina on wheels. Imate li kakva saznanja o kujici, prepoznajete li čija je, i to im možete javiti.

 

 

Komentara 3

Avatar maxist
maxist
17:12 28.05.2019.

¸Bilo koju životinju vidjeti u ovom stanju je horor........Empatiju čovjek ima ili nema pa nije ni čovjek....Da bi došla do ovog stanja trebalo je vremena i mnogo očiju koje nisu vidjele (htjele).......

CA
cacko
18:24 28.05.2019.

Kakva Bestija moras biti da to ucinis???

Avatar Dumen
Dumen
14:30 29.05.2019.

Nije ništa drugo nego Anorexia nervosa poremećaj jedenja u središtu kojeg se nalazi preplavljujući strah od debljanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije