Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žestoka rasprava o izbornim jedinicama

Lete optužbe: Oporba prijeti referendumom jer je HDZ privatizirao izborne jedinice

05.05.2023.
u 11:30

Neslužbeno se čuje da je HDZ partnerima rekao kako još nije odlučeno o modelu koji će se primijeniti. A rokovi cure pa se sada već može nagađati o skraćenoj javnoj raspravi

Komentara 7

TO
tolitol
12:55 05.05.2023.

Slika i prilika jada naše političke scene. Svi bi krojili jedinice kako njima najbolje odgovara. Nije tu bitna ni pravednost ni logika. Da je, Hrvatska koja je veličine osrednje europske aglomeracije bila bi jedna izborna jedinica. No tko bi tada lovio u mutnome? Nitko.E pa to ne može.

FO
fouche541
17:22 05.05.2023.

A da prvo pričekamo prijedlog izmjena?

GO
goran2hr
16:38 05.05.2023.

Cijela Hrvatska i dijaspora - jedna izborna jedinica. Bez ikakvih posebnih lista. Izborni prag ~ 0,7% za Sabor od 150 poslanika (~ koliko glasova treba za 1 poslanika). Preferencijalno glasanje. Ukidanje državnog plaćanja strankama za osvojena mjesta u Saboru. Istinska liberalizacija referenduma - direktne demokracije. Glasanje samo fizičko (izlaskom na biralište ili poštom), a ne elektronsko. Sve ostalo je podvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije