Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oporba grčiću:
Povratak na članak

Lesar: Naslovnica plana investicija glasi "ništa nismo obećali"

Oporba se "svim srcem" nada da će to biti tako, ali Grčićev optimističan plan o rastu investicija od 11,5 posto u 2013. izgleda im neizvediv, pogotovo gledajući rezultate Vlade u protekloj godini

Komentari 23

LI
liburnik
10:05 07.12.2012.

Gospodine Turajić odličan komentar. Potpisujem.

VL
TE
Tenkiša
16:54 06.12.2012.

Sad kad bi izbori bili sdp bi bio sranjen sa zemljom, mislim na broj glasova :)

VL
TE
Tenkiša
16:56 06.12.2012.

sravnjen* :))

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
18:36 06.12.2012.

Nastavak 1. Kada hrvatski premijeri ne bi bili veći Evropljani od Merkelove, situacija ne bi bila tako katastrofalna. Naime ovi su zaboravili da sunce izlazi na Istoku, a zapada na Zapadu i svom silom uvode hrvatske "ovce" u evropski tor, u kojem je sve manje "sijena". Zbog toga se hrvatske Vlade brane nogama i rukama od investicija koje bi mogle doći sa Istoka (Kina i Rusija). Odbijanje ruskog plinovoda Južni tok je primjer ove mudre hrvatske politike u korist vlastite štete. Medjutim zapadni susjedi Slovenci, sjeverni Madjari i dr. nisu toliko pravovjerni i ne izgibaju na kojekakvim istočnim frontovima za račun euroatlanskih prijatelja.

VL
Avatar madcap
madcap
18:30 06.12.2012.

Baš kad bi čovjek htio malo kritizirati planove vlade, bilo pozitivno ili negativno, potpuno nebitno, čuješ ovog Šukera koji je gotovo 8 godina pokazivao isključivo koliko ne zna. A onda se nadovezuje Lesar sa svojim teorijama urote bankarsko-liberalnokapitalističkog lobija a zaključak kao šlag na tortu daje sdpovac prešao u stranku osuđenog ratnog zločinca. Mi imamo najgoru opoziciju na svijetu poslije Amerikanaca.

VL
DU
Deleted user
15:00 06.12.2012.

Suker komentira nesto!?" ADZ je nesto poceo, a nije zavrsio!?" Pa tocno poceo je pljacku ogromnih razmjera, al' eto srece ostalo je jos nesto malo.

VL
HR
hrza
17:39 06.12.2012.

"ništa nismo obećali" a još manje ostvarili.

VL
ST
STRAN
15:36 06.12.2012.

Hahahaaaa, ovaj Lesar me svaki dan sve više i više oduševljava. Ima nevejrojatnu inteligenciju u trenutku.

VL
BA
baš
16:09 06.12.2012.

Ovako. Ništa nisu obećali? Ha,ha,ha...Drugo, vidjet će što su obećali na izborima koji slijede. Na žalost HDZ nije spreman i neće biti još neko vrijeme. Na žalost ne zato što volim tu stranku (niti je mrzim) već na žalost jer nam ostaje malo prostora za biranje. U tome bi Lesar i neki drugi trebali profitirati. Čačič koji "više nije s nama" je rekao jednu istinu: "za mene je rujan mjesec kada će se znati jesmo li uspjeli ili nismo". Prokleto dobra rečenica i istina. Nisu i neće. Gotovo je a da nije niti počelo kako treba. Jedino Čačić pukom slučajnošću nije tamo gdje je bio kada je izgovarao one riječi. Kao da je znao što će se dogoditi. Zbog svega nisam nimalo sretan, upravo sam nesretan jer vidim da nema boljitka za hrvatsku još godinama. Nama niti sveti Nikola ne može pomoći, takonam očajnički treba profilacija (jača od dosadašnje) dvije do tri političke opcije.

VL
SE
sestrićna
16:16 06.12.2012.

jedino što su ispunili je to da će nam biti još gore..to su ispunili 100% a ostalo možemo samo sanjati..

VL
RU
rubix
16:18 06.12.2012.

Lesarova naslovnica plana investicija glasi: 'Mi nemamo plan investicija, ali zato znamo pljuvati po onima koji ga imaju!!!'

VL
OB
-obrisani-
16:22 06.12.2012.

Podcjenjuješ Lesara! Čovjek od prvoga dana tupi da je HNB izvorište svih zala, ali ga nitko ne sluša jer vladajuće strani centri moći drže za gušu. - 06.12.2012. u 16:18h rubix je napisao/la: Lesarova naslovnica plana investicija glasi: 'Mi nemamomo plan investicija, ali zato znamo pljuvati po onima koji ga imaju!!!'

VL
OB
-obrisani-
16:26 06.12.2012.

Ostaje nada u povlačenje predpristupnih i kohezijskih sredstava iz EU, što će također biti jako teška misija jer EU danas i pred 5 godina su dvije različite zajednice. Problemi s Grčkom, Portugalom, Španjolskom i ostalim državama periferije je prilično ohladilaa volju članica koje najviše doprinose u zajedničku blagajnu da pomognu problematičnim zemljama pa smo tako bili svjedoci natezanja oko EU proračuna koji je zapravo simboličan novac. Evo što kaže ministar financija Slavko Linić o povlačenju novca iz EU fondova: “Gotovo 80 posto predloženih projekata za europsko financiranje nije ekonomski održivo, a to EU ne prihvaća.” Te guverner HNBa B.Vujčić: “Ne treba očekivati da će eurofondovi bitno potaknuti rast ukupne ekonomije.”

VL
OB
-obrisani-
16:26 06.12.2012.

Nakon ovih izjava treba uzeti u obzir das u nam glavni trgovinski partneri u vrlo teškoj ekonomskoj situaciji; Slovenija, Bih, Srbija su pred bankrotom, a ni Mađarska, Italija, Crna Gora ne stoje puno bolje. ( jedino Njemačka i Austrija još stoje dobro, ali ni oni neće još dugo, jer se kriza polako prelijeva i na njihove ekonomije ) Iz svega navedenog je jasno da rasta od 1,8% neće biti, te da je vrlo vjerovatan pad GPDea i u 2013. od najmanje 2%, a ako se uvede porez na nekretnine možda i 3% i više.

VL
OB
-obrisani-
16:27 06.12.2012.

Dakle građane očekuje stezanje remena, štednja odricanja, smanjenje prava koje ostvaruju iz proračuna, kao što je zdravstvo, školstvo, poljoprivreda itd. Istovremeno im se kupovna moća značajno srozala tokom 2012. je rim poskupljenja stižu gotovo svakodnevno, kao posljednje poskupljenje grijanja (( 19,6-38,5% ) te željezničkog prijevoza ( 15% ). Nakon što je kriza i recesija iscrplia građane i poduzeća, te potrošila eventualne zalihe likvidnosti sad im stiže gospodarska depresija za koju su spremni samo rijetki. Realno iduće godine možemo očekivati pad GDPea ( 2-3% ), rast nezaposlenosti ( preko 400.000 ), te opću depresiju protiv koje se sad nemoguće boriti nakon prorecesijskih poteza koja je povukla vladajuća elita ove godine. Ostaje zadnja nada za spas mandata sadašnje Vlade a to je monetizacija autocesta te privatizacija nekih državnih poduzeća, iako poznavajući ne-sposobnost naše administracije nije nemoguće da se ništa od toga ne realizira, a što bih osobno pozdravio, naročito kad su u pitanju autoceste. No o tome nekom drugom prilikom. Sa štovanjem KuciloOro

VL
OB
-obrisani-
18:09 06.12.2012.

Narod je dao glas SDPu jer NISU niišta Obećali ???????????...., ma dajte gonite se u 3................

VL
OB
-obrisani-
18:10 06.12.2012.

Treba priznati, odmah na početku procjene (ne)učinjenoga u 2012., da je premijera Zorana Milanovića i njegovu ekipu dočekalo grozno naslijeđe vladavine HDZ-a. Jednako se tako moglo očekivati da će se u prvoj godini mandata morati povući mnogi grubi potezi, da će standard stanovništva morati realno pasti i da će najširi slojevi (a tko drugi?) morati platiti smanjivanje godinama nagomilavanih neravnoteža. Nažalost, zbog pogrešne ekonomske politike na aktivnoj strani bilance Milanovićeve vlade te su žrtve većinom uzaludne. Njihovim prinošenjem nisu stvoreni uvjeti da se 2013. i poslije ostvari rast, koji će i u najboljem scenariju biti na razini statističke pogreške. Potpuno pogrešna percepcija da bi državne investicije ove godine mogle potaknuti ekonomski rast imat će dalekosežne posljedice. Nevjerojatno kako je Radimir Čačić mogao biti toliko neinformiran i nepripremljen da nije shvaćao u kojim rokovima može provesti koji dio od svoga tvrdoglavo branjenoga, a nikad simuliranoga, modela ekonomskog oporavka zasnovanog na ‘pumpanju’ državnih investicija, tj. investicija javnog sektora. (M. Šajatović)

VL
OB
-obrisani-
18:12 06.12.2012.

Pazi Ovo : SDP se pred narodom slikao s izjavama : Ništa Ne Obećajemo, Nište nećemo Napraviti, Ništa Neznamo Imamo samo 21 Plan Neznanja Glasajte Za Nas Vaš SDP ============= Po meni : nogu u Guzicu odmah i to Kompletnoj vladi !

VL
Avatar nekakav
nekakav
18:13 06.12.2012.

narod je već shvati oda je prevaren. no, nemojmo smetnuti s uma da sdp nije na vlasti zato jer su ga birali oni koji ga inače nisu, nego zato što hdz nije podržala njihova baza. neki veliki legitimitet i nemaju, tak oda treba malo smanjiti tu opijenost vlašću kod njih. oni se, kao i 2000-e, ponašaju kao da osim njih nikog nema da nešto zna o može. trenutno se bave svojim najmilijim hobijem, kadroviranjem. taman do kraja mandata će uhljebit isve koje trebaju. a onda ide novi krog izbora, kada opet, potpuno zasluženo, gube vlast na 3-4 slijedeća mandata. žalosna je činjnenica da bi mi sad trebali prijevremene izbore, da u uniju uđemo sa ekipom koja ima mandat za nešto. ovi današnji nemaju. a što ste uopće mogli očekivati od milanovića, linića, čačića..? ajd, iskreno.. čime su se oni istaknuli? za koju sdp/hns-vou investiciju ste čuli, a da nije financirana iz proračuna? koji su oni projekt pokrenuli,a da je održiv?

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
18:16 06.12.2012.

Kakve investicije, kakvi bakrači. U situaciji trajne svijetske ekonomske, finansijske i dužničke krize nema privatnih investicija, jer su zbog pada potrošnje neiskorišćeni i postojeći kapaciteti. Istina i sada se dogadja dislokacija proizvodnje, ali u države sa ekstremno jeftinim imputima (Kina i dr.) medju koje Hrvatska ne pripada, zbog ekstremno precijenjene kune i svega što iz toga slijedi. Jedina mogućnost za investicije je zaduživanje države, što su obilato koristile sve dosadašnje Vlade i dovele Lijepu našu u dužničko ropstvo. Najgore je to što je većina državnih investicija čisti promašaj i proizvode gubitke.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.