Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nitko ga ne uklanja

Leš dupina već 7 dana trune na obali, a mještani se guše u smradu!

dupin,leš,Primošten
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/4
02.06.2014.
u 23:01

Kod nas ga je more izbacilo u petak. Već tada je bio u raspadajućem stanju. Galebi su s njega trgali kožu i meso, a sada se već i njima gadi, kazala je Marija Aužina

Mrtvo tijelo dupina koji se prije sedam dana nasukao kod Primoštena još uvijek nije uklonjeno. Smrad se širi, a mještani su ogorčeni na Službe. Lešina teška 300 kilograma zamijećena je prošlog utorka dok je plutala 50-ak metara od obale, piše 24sata. Nakon dva dana more ju je izbacilo pred kuću Marine Aužine.

- Kod nas ga je more izbacilo u petak. Već tada je bio u raspadajućem stanju. Galebi su s njega trgali kožu i meso, a sada se već i njima gadi. Susjedima turisti bježe, a mi od nesnosnog smrada ne možemo izaći na terasu i moramo držati sve prozore zatvorene. Zvali smo sve službe, ali čini se da nitko po njega neće doći. Zarazit će se netko - kazala je Aužina za 24sata.

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Tomislav Gomerčić s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu pojasnio je da je o nalasku dupina obaviješten u četvrtak. U petak je poslao ljude po njega, no tijelo nije više bilo na istom mjestu već ga je more odnijelo pred kuću Aužine. Gomerčić je istaknuo da fakultet nema novca za transport te da je leš u visokom stadiju raspadanja pa bi se za njega trebale pobrinuti lokalne komunalne službe. Tvrdi da one ne pokazuju interes za uklanjanje uginulog sisavca.

- Kakva glupost! Zna se koje su javne površine u nadležnosti općine. Pa ovdje se nedvojbeno radi o pomorskom dobru i tu je nadležna Lučka uprava. Država nema novca, a ja bih trebao imati? Ma nemoj - komentirao je načelnik Općine Primošten Stipe Petrina.

>>Uginuli dupini imali su ozljede bubnjića koje uzrokuje buka

Komentara 7

Avatar Nexus
Nexus
08:34 03.06.2014.

Ti Dalmosi su stvarno cudni ljudi; Smrdi im pod nosom, a nece se prihvatiti posla. Cekaju da im dojde ekipa iz Zgba??? Ha se sjecate? Nisu si znali ni snijeg pocistiti!!

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
07:54 03.06.2014.

Max i Bunker style

EV
evropljanin
07:04 03.06.2014.

to ce privlaciti turiste. jadno i zalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije