Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganja

Lepoglava ima šest puta manji komunalni doprinos – samo 21 kn

'Var \\u0096 12. 10. 2010., Lepoglava \\u0096 Poslovna zona u Lepoglavi. PHOTO:  Ljiljana Risek'
'Tezak *10'
24.10.2010.
u 13:45

Na istočnom i zapadnom ulazu u grad postavit će se informativne ploče s kartom zone, a svaka parcela imat će svoju "osobnu iskaznicu"

Svih osamnaest parcela u lepoglavskoj Poduzetničkoj zoni Faza 1, koja je isključivo za ulaganja proizvodno-industrijske namjene, nipošto trgovačka, posve je spremno za poduzetnička ulaganja.

Riječ je o komunalno opremljenim parcelama koje su na šest hektara zemljišta uz državnu cestu D35 Lepoglava-Varaždin. Gradske su službe proteklih mjeseci na čišćenju površina od vrba i gusta raslinja angažirale teške strojeve. Šikara koja je zatvarala pogled prema zoni u međuvremenu je uklonjena, a površine su "ošišane" i isplanirane. – Obavljena je i parcelacija, pa su tako mogućim ulagačima na raspolaganju parcele različitih veličina, od pola hektara do 3,5 hektara. Moguće je i spajanje više parcela u jednu.

U lepoglavskoj Poduzetničkoj zoni ulagač može početi graditi već za mjesec dana – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić. Lokalna zona potencijalnim poduzetnicima može biti zanimljiva zbog više pogodnosti. Među najvažnijima je to što Lepoglava uživa status brdsko-planinskog područja pa svi obveznici poreza na dobit uživaju olakšice od 25 posto.

– Mnogi ulagači ne znaju da Lepoglava za gradnju poslovnih objekata obračunava komunalni doprinos koji je sigurno među najnižima u državi. On je na snazi godinama i iznosi samo 21 kunu po prostornom metru, a to je čak šest puta manje nego u pojedinim okolnim gradovima – kazao je Škvarić. U gradskim službama osmišljavaju i velike informativne ploče s kartom zone, koje će postaviti na istočni i zapadni ulaz u grad. Izrađuju se i ploče za svaku pojedinačnu parcelu u zoni, s podacima o njenoj veličini, stupnju opremljenosti i cijeni.

U tijeku je i izrada medijskog plana i brošura o zoni na više jezika koje će poslati gospodarskim komorama i gospodarskim predstavništvima veleposlanstava u Hrvatskoj. Budući da se u kuloarima govori o dolasku velikih inozemnih proizvodnih tvrtki i trgovačkih centara, gradonačelnik Škvarić kazao je da pojedinačnih upita ima stalno, ali konkretnu ponudu nije vidio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije