Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEČANA SJEDNICA

Leko u litavskom parlamentu: Sada više nećemo biti sami

josip leko
Marko Lukunić/PIXSELL
04.07.2013.
u 10:39

"Ne bojimo se budućih izazova jer smatramo da smo najteže ipak ostavili iza sebe"

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko prisustvovao je svečanoj sjednici Parlamenta Republike Litve u povodu litavskog predsjedništva Europskom unijom, izvijestili su iz Sabora. Leko je bio jedan od počasnih inozemnih govornika, zajedno s čelnicima parlamenata Irske, Estonije, Latvije, Poljske te Europskog parlamenta.

- Prošlo je samo nekoliko dana od kada je moja zemlja Hrvatska postala punopravnom članicom Europske unije. Iako smatram da se izrazom \"povijesni\" treba služiti oprezno, ipak si dopuštam da prvi govor predsjednika Hrvatskog sabora, sada kao parlamenta jedne države članice Europske unije, nazovem povijesnim - rekao je Leko u obraćanju litavskom parlamentu.

Leko je izrazio uvjerenje da Hrvatska u EU unosi dodatnu vrijednost, bez obzira na gospodarsku krizu u kojoj se nalazi, te zahvalio svim državama koje su Hrvatskoj pomagale na europskom putu, među kojima je i Litva.

- Ne bojimo se budućih izazova jer smatramo da smo najteže ipak ostavili iza sebe. Ali sada više nećemo biti sami, a iza nas će stajati snaga solidarnosti država članica s kojima ćemo za zajedničkim stolom rješavati probleme - rekao je Leko.

Predsjednica Litve Dalia Grybauskaite istaknula je da je Hrvatska, poput Litve, mala zemlja koja je tražila svoje mjesto u EU te je izrazila zadovoljstvo što su joj vrata otvorena upravo na dan kad je Litva preuzela predsjedništvo nad Vijećem EU.

>> Litva spas pronašla u EU: Skupi ruski plin i jeftin novac iz EU

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije