Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor Turudiću

Leko: Suci moraju biti malo otporniji. Nisu mala djeca

Josip Leko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.01.2014.
u 19:50

– Ako postoji taj visoki izvor iz Vlade, to je njegovo intimno stajalište, a ne stajalište neke institucije. To nije nikakav pritisak – rekao je predsjednik Sabora Josip Leko.

– Ako postoji taj visoki izvor iz Vlade, to je njegovo intimno stajalište, a ne stajalište neke institucije. To nije nikakav pritisak – rekao je predsjednik Sabora Josip Leko u emisiji "S Markova trga" na jučerašnju primjedbu predsjednika Županijskog suda Ivana Turudića kako je pritisak na sudstvo izjava neimenovanog izvora iz Vlade da je u slučaju izručenja Josipa Perkovića izveo "državni udar pištoljem na vodu".

– Suci i sudovi moraju biti malo otporniji na kritike i imaju obvezu da budu otporniji. Oni to znaju, nisu baš, rekao bih, mala djeca. Znaju vrlo dobro kako se sudi i koja je njihova zaštita – kazao je Leko.

Podsjetimo, sudac Ivan Turudić jučer je u emisiji Nedjeljom u 2 kazao da je ova Vlada "najgora u pritiscima na pravosuđe u Hrvatskoj do sada". Pritisak vlasti vidio je u reakciji "visokog izvora" iz Vlade koji Turudića proziva da je "izveo državni udar vodenim pištoljem" zbog svoje odluke o izručenju Josipa Perkovića Njemačkoj. Turudić, za razliku od Leke, smatra kako je ta izjava uvredljiva. – Takve izjave visokim izvorima ne smiju se događati – rekao je Turudić te zaključio da bi taj izvor mogao biti sam premijer Zoran Milanović, no da to nikada neće reći jer za to nema dokaza.

"Predsjedniku je dobro napravljena operacija"

Leko je komentirao i mogući sukob interesa predsjednika Ive Josipovića u vezi s operacijom očnog kapka koju je izveo njegov prijatelj koji je stigao iz Njemačke. – Mislim da mu je dobro učinjena operacija i da je kirurg to dobro napravio. Jučer sam bio s predsjednikom i to dosta dobro izgleda – rekao je Leko te dodao kako ima nekoliko bitnih stvari u vezi s mogućim sukobom interesa predsjednika Josipovića zbog toga što je operaciju bez naknade izveo liječnik iz Njemačke koji je predsjednikov osobni prijatelj.

– Za mene je vrlo važno da je predsjednik birao liječnika te da to nije rađeno na teret sredstava HZZO-a. Uslugu prijatelja treba respektirati. Mislim da tu ne bi trebalo ganjati predsjednika sukobom interesa – zaključio je Leko.

>>Ivan Turudić: Ova Vlada najgora je u pritiscima na pravosuđe dosad

>>Pusić: Ako je pravosuđe lošije, odgovoran je i Turudić

Komentara 44

KR
kresimirn
20:07 20.01.2014.

koji likovi vam vode drzavu pa toga nema ni u nigeriji

ĆA
ćaćaća
20:08 20.01.2014.

drug leko nas podsjeća kako je to bilo u kumrovečkoj demokraciji do 90..

AB
abendblatt
20:09 20.01.2014.

Leko zeli legalizirati "usluge prijatelja", ili je to novi naziv za nepotizam i sukobe interesa?, sad svatko moze reci kad je u sukobu interesa, da mu je prijatelj ucinio uslugu, jel tako Leko?.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije