Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSS proziva

Latin: Naša vlada uzima siromašnima i daje bogatima

mijo latin, hrvatski seljacki savez
Damir Špehar/Pixsell
10.06.2012.
u 13:10

Izražavajući nezadovoljstvo prijedlogom Zakona o poljoprivrednom zemljištu Mijo Latin, predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza, kazao da predložena rješenja idu isključivo na štetu malih poljoprivrednika

BJELOVAR – Naša vlada je jedinstvena po tome što uzima siromašnima i daje bogatima - poručio je iz Bjelovara Mijo Latin, predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza izražavajući nezadovoljstvo prijedlogom Zakona o poljoprivrednom zemljištu i najnovijom Uredbom Vlade RH o provedbi zakupa poljoprivrednog zemljišta.

Provedba tih zakonskih rješenja, tvrdi, ići će isključivo u korist velikih sustava, a na štetu malih poljoprivrednika.

- Najvažniji kriterij za dodjelu zemljišta bit će gospodarski program, a poznato je da samo veliki sustavi imaju zaposlene koji se bave pisanjem programa i zato će veliki biti u prednosti u odnosu na male - ističe Latin dodajući da su nezadovoljni i odredbom po kojoj će se početna cijena u ponudama ubuduće moći utrostručiti.

Nezadovoljstvo je izrazio i zbog nove vladine Uredbe po kojoj se raspolaganje državnim zemljištem ponovo vraća jedinicama lokalne samouprave.

- Kad smo upozoravali da Agencija za poljoprivredno zemljište neće tako brzo profunkcionirati ministar nas je optužio da ga politički napadamo, a sada nakon što šest i pol mjeseci ta ista Agencija nije učinili ništa, sve se vraća lokalnim jedinicama. Da stvar bude gora daje im se rok da do 30. rujna završe čitav posao sa natječajima, što je nemoguće budući da počinje vrijeme godišnjih odmora - tvrdi Latin dodajući da će zbog svega toga na kraju ostati čak oko 170.000 hektara državnog zemljišta izvan upisnika.

Posebno nezadovoljstvo među seljacima vlada zbog najave da se od 1. siječnja naredne godine uvodi porez na katastarski prihod koji će poljoprivrednicima, drže, biti dodatni uteg oko vrata u ionako teškom stanju.

Komentara 10

TH
than
14:09 10.06.2012.

A dugo vam je i trebalo da shvatite. Nego nisam znao da opet uvode porez na katastarski prihod. Nista. Budete to sve lijepo prodali tajkunima. Nasi politicari ce ici u njihove ljetnikovce/apartmane, a mi stoka sitnoga zuba raditi za 1600 kuna kod njih.

TO
tom
15:28 10.06.2012.

milanović + čačić = SUPERHIK vlada!

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
13:25 10.06.2012.

Poljoprivrednici samo kukaju i nešto traže od države, ali eto barem više ne ucijenjuju cjelu državu blokadama cesta, izgleda da su naučili nešt od zadnji put. Tko je nezaposlenima pomogao ? Dao poticaje da rade, nađu posao ? Nitko! Ako vam poljoprivreda nije isplativa zašto se time bavite ? - Svake godine ista priča, svake godine propadaju. Ni jedan poljoprivrednik kojeg znam a znam ih dosta nije kupio auto jeftinij od 100 tisuća kuna.... a sve se nema....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije